La Liga

Mendilibar veruje Marku Dmitroviću, Bono odlazi iz Sevilje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.07.2023 11:35
Mendilibar veruje Marku Dmitroviću, Bono odlazi iz Sevilje Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Jasin Bono, reprezentativni golman imao je veoma uspešnu sezonu jer je sa Marokom zauzeo četvrto mesto na Mundijalu u Kataru, a sa Seviljom osvojio sedmu Ligu Evrope. Bio je i junak penal serije protiv Rome, ali razvoj situacije mu ne ide na ruku, pa je izvesno da će napustiti klub posle četiri godine.

Naime, trener Hoze Luis Mendilibar je dobio poverenje uprave, ali je rekao Bonu da je njegov prvi izbor u Primeri La Ligi Marko Dmitrović. Srpski reprezentativac stilom branjenja više odgovara Mendilibaru i tu odluku znaju obojica odličnih "jedinica".

Bono je još na odmoru, ali "Marka" tvrdi da neće ostajati u Sevilji jer želi da brani, a ne da bude rezerva. Bono je posle Vidada, od 2012. godine branio za Atletiko, Saragosu, Đironu a od 2019. za Sevilju. Ima ugovor do 2025. godine i Andalužani će tražiti obeštećenje, ali ne veće od 10 miliona evra.

Bono je prošle sezone branio na 36 mečeva, bio je standardan sve dok nije stigao Mendilibar. Od 27. kola Primere na golu je bio Dmitrović, a sa njim je zabeležen samo dva poraza. Mendilibar veruje Srbima, Nemanja Gudelj je potpisao novi ugovor.