La Liga

Hoselu stiže na "Bernabeu", Real pozajmljuje napadača Espanjola

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.05.2023 22:32
Hoselu stiže na "Bernabeu", Real pozajmljuje napadača Espanjola Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Real Madrid uveliko finišira dogovor sa Espanjolom oko pozajmice napadača Hozea Luisa Mata Sanmartina "Hoselua", prenosi "Marka". Posle ispadanja u Segundu, Hoselu i Real žele da iskoriste klauzulu koju igrač ima ukoliko Espanjol ispadne, tako da je dogovor postignut i rešava se papirologoija. 

Real će preuzeti platu igrača od Espanjola, a ukoliko se plavo-beli ekspresno budu vratili u elitu za 365 dana vratiće se iskusni 33-godišnji golgeter. Nije tajna da je trener Madriđana Karlo Anćeloti želeo Hoselua i pre šest meseci, ali sada su se stekli svi uslovi. Hoselu ne krije da je navijač Reala, pre godinu dana bodrio je Real u finalu Lige šampiona protiv Liverpula u Parizu. Ove sezone na 38 mečeva postigao je 17 golova uz četiri asistencije. Debitovao je i za Španiju protiv Norveške i postigao dva gola.

 

 

Karim Benzema tako će dobiti pravu alternativu jer Marijano Dijaz nije ispunio očekivanja, a i istekao mu je ugovor. Marko Asensio takođe je jednom nogom van kluba, a Anćeloti ne želi više u igračkom kadru ni Edena Azara.

Postoje glasine a bi Benzema mogao da ode u Al Hilal sa Mesijem, a u tom slučaju bi Real krenuo po Harija Kejna, kapitena Totenhema. Prema pisanju "Marke", Real razmišlja da konkurenciju u napadu pojača još jednim napadačem, ali ne klasičnom "devetkom" već nekim ko bi mogao da dejstvuje i po krilu. Real takođe "zatvara" transfer levog beka Rajo Valjekana Frana Garsije.