La Liga

Hoseluova godina za pamćenje: Debi za "furiju", trofej Liga nacija i dolazak u Real Madrid

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.06.2023 17:30
Hoseluova godina za pamćenje: Debi za "furiju", trofej Liga nacija i dolazak u Real Madrid Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Hoze Luis Mato Sanmartin ili skraćeno "Hoselu" i zvanično je novi igrač Real Madrida. Golgeter Espanjola, po ispadanja kluba u Segundu, dobio je dozvolu da za 500.000 evra ode na jednogodišnju pozajmicu u Real, koji će imati mogućnost da 33-godišnjeg špica otkupi za 1,5 miliona evra.

Kakva godina za Hoselua? Sa 17 golova bio najbolji strelac Espanjola, debitovao je za reprezentaciju 25. marta ove godine i na prva tri meča postigao tri gola, na četvrtoj je osvojio Ligu nacija, a onda je i potpisao za matični klub gde je igrao kao omladinac!

Hoselu, koji je rođen u nemačkom gradu Štutgartu 1990. godine, doveden je u Real kao zamena za Karima Benzemu koji je nevadno prešao u saudijski Al Itihad, u iščekivanju ishoda pregovora oko dolaska Harija Kejna iz Totenhema.

 

 

Zanimljivo je da je Hoselu imao priliku da dres Reala nosi samo 18 minuta na dva meča u sezonama 2010/11 i 11/12 kod Žozea Murinja, dok je bio na dvojnoj registraciji za Kastilju (postigao 26 golova). I na oba meča je postigao po gol! Dakle, dva gola za 18 minuta, jedan Almeriji (8:1) u šest minuta provedenih na terenu, a drugi u Ponferadini u Kupu Kralja za 12 minuta na terenu.

Hoselu je pravi "globtroter", igrao je Seltiu, Kastilju, Hofenhajm, Ajntraht Frankfurt, Hanover, Stouk siti, Deporttivo La Korunju, Njukasl, Alaves, Espanjol i sada za Real na pozajmici. Čarobna godina za 33-godišnjeg napadača.