La Liga

Dijego Lopez okačio rukavice o klin: Kraj karijere u 42. godini za nekašdanjeg golmana Reala, Milana...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.12.2023 22:56
Dijego Lopez okačio rukavice o klin: Kraj karijere u 42. godini za nekašdanjeg golmana Reala, Milana... TV Arena sport/ Screenshot

Golman Dijego Lopez odlučio je stavi tačku na dugu karijeru i u 42. godini okači rukavice o klin. Od kada je letos napustio Rajo Valjekano, a nije potpisao za Rasing Ferol iz nekih čudnih razloga, razmišljao je nekadašnji čuvar mreže Luga, Real Madrida, Viljareala, Sevilje, Milana i Espanjola šta dalje i poslušao je svoje telo.

"Vreme je da se oprostim od ovog dela moje karijere i posle 18 godina radim mnoge stvari koje za koje nisam imao vremena i budem pre svega sa svojom porodicom", istakao je Lopez.

Planirao je da ostane u fudbalu, nalazi se na licenci za trenere golmana a uporedo se edukuje i za menadžment u sportu. Za "El Progreso" je potvrdio:

"Narednih nekoliko godina će biti važne za mene. Malo je trenera koji dobijaju odmh priliku da rade u sjajnom klubu, videćemo kako ću ja proći".

 

 

Prisetio je Lopez i početaka, poziv Hozea Luisa Kamača da bude treći golman Reala 2000. godine. Tada je sve i počelo, dva puta se vraća u Real, od 2007. do 2012. se dokazao u Viljarealu u Primeri La Ligi, bio je, kako kaže, "bejbisiter" u odrastanju Đanluiđiju Donarumi u Milanu, zatim u pet sezona bio i kapiten Espanjola. Imao je i reprezentativnog iskustva kod selektora Visentea Del Boskea i to krao treći golman Španije iza Ikera Kasiljasa i Pepea Rejne. Jedini nastup upisao je portiv Severne Makednije u avgustu 2009. godine, pola sata, ali se i to piše u "CW".

U lepoj karijeri, a odigrao je 570 oficijalnih mečeva, 390 u La Ligi,  krasila ga je smirenost, odličan reflekst i stabilnost, branio je dobro i penale, zaustavljao dva puta Lionela Mesija sa 11 metara...