La Liga

Đordi Alba stopama Busketsa, napušta Barselonu na kraju sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.05.2023 13:29
Đordi Alba stopama Busketsa, napušta Barselonu na kraju sezone Tanjug/(AP Photo/Joan Monfort)

Stopama Đerara Pikea i Serhija Busketsa rešio je da krene i Đordi Alba, pa je doneo odluku da napusti Barselonu na kraju sezone iako mu je ostala još godina ugovora sa Kataloncima.

Premišljao se levi bek, koji je u prethodnih 11 sezona koji je utkao sebe u 17 osvojenih trofeja, da li da odradi ugovor do kraja ili da napusti "Kamp Nou" i odlučio se za ovo drugo. Predočio je odluku prvo upravi kluba i treneru Ćaviju Ernandezu, dugogodišnjem saigraču, a očekuje se tokom dana da se i zvanično obrati.

 

 

Nema 34-godišnji Alba nameru i da okači kopačke o klin kao Pike, već planira da prihvati jednu od tri ponude koju je dobio iz Saudijske Arabije. Zna se vrlo dobro da je Al Hilal u nameri da angažuje Lionela Mesija dostavio ponude i njegovim najboljim prijateljima iz Barselone - Busketsku i Albi. Koliko se njihove odluke da napuste "Kamp Nou" podudaraju sa Al Hilalovom namerom pokazaće vreme. 

Alba je i ove sezone odigrao 29 mečeva uz dva gola iako je bio tek treći izbor na papiru posle Markosa Alonsa i Baldea. Dres Barselone nosio je 458 puta (27 golova), a protiv Majorke će u nedeljue poslednji put izaći na teren pod ruku sa Busketsom u meču protiv Majorke.

Odlaskom Busketsa i Albe, Barselona će ostati bez ijednog igrača od one zlatne generacije koju je u "orbitu" izbacio Pep Gvardiola.