La Liga

Serhio Buskets odlučio da na leto napusti Barselonu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2023 21:34
Serhio Buskets odlučio da na leto napusti Barselonu! Tanjug/AP Photo/Jose Breton

Kraj, doduše još uvek nezvanično! Serhio Buskets, kapiten Barselone, odlučio je na kraju sezone da napusti klub posle 15 godina. Dete Katalonaca i kapiten u poslednje dve sezone od kada je Lionel Mesi napustio "Kamp Nou", dugo se premišljao i po današnjem povratku na trening interno je saopštio i upravi i treneru Ćaviju Ernandezu da neće produžavati ugovor koji mu ističe na kraju sezone, prenosi "Marka". Međutim, ostalo je da se ova informacija i zvanično objavi, tako da treba biti suzdržan.

 

 

Dugo je trener Ćavi pokušavao da nagovori bivšeg saigrača i "produženu ruku" na terenu da ostane još godinu dana, ali se čini da nije uspeo u tome. Buskets je poznat u Španiji kao veliki radnik, pošten igrač koji uvek daje 100 odsto, a u ovoj sezoni je počeo da oseća zamor i da gubi duele sa mlađim igračima. Ponudio mu je klub novi ugovor, smanjenjen za 30 odsto i Serhio bi ga potpisao da je ubeđen da može na terenu da bude ono što je u ovih 15 godina bio - uzdanica i stub ekipe na sredini terena. 

 

 

Ako potvrdi odlazak, Buskets će "Kamp Nou" napustiti sa 32 torfeja: devet titula prvaka, sedam Kupova kralja, sedam Superkupova Španije, tri Lige šampiona, tri UEFA Superkupa i tri SP za klubove. Do sada je odigrao 719 mečeva za Katalonce uz 18 pogodaka. U dresu Španije odigrao je 143 utakmice uz tri gola, osvojio je Mundijal 2010, EURO 2012. godine.

Da li će Buskts put Al Hilala ili Inter Majamija, kako se pisalo ili će završiti možda karijeru, ostaje da se vidi za nekih mesec dana kada se završi sezone u Primeri La Ligi..