Vesti EURO 2024

Matija Nastasić faktor plus za Majorku, ali i za Dragana Stojkovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.02.2024 12:40
Matija Nastasić u duelu sa Vinisijusom Žuniorom Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue
Matija Nastasić u duelu sa Vinisijusom Žuniorom

Matija Nastasić je ponovo svoj na svome. Zdrav pre svega, jer samo su brojne povrede uticale da sjajni defanzivac, izdanak Partizanove škole prođe jedan turbulentan put pun uspona i padova, mentalno (p)ostane jak da sve prevaziđe i radi posao koji poznaje kako najbolje ume.

Dolazak na Majorku, bez obzira što se minulog leta prvo rastao, pa posle dva meseca opet spojio sa članom Primere La Lige, pokazao se ove sezone kao pun pogodak. Zdrav, sa 24 utakmice do sada u sezoni (19 La Liga), ali pre svega 2.036 minuta na terenu uz dva pogotka, Nastasić je promenio mišljenje javnosti, ali i planove Majorke. Španski mediji ističu da je klubu sada prioritet da produži ugovor sa njim na više od godinu dana koliko je to učinio pre sedam meseci. I to urgentno, jer Matija je u gornjem domu defanzivaca cele lige po učinku, a kad je tako onda je jako dobro kotiran na tržištu fudbalera, posebno jer će na kraju sezone biti slobodan.

 

 

Igra 30-godišnji defanzivac veoma dobro, stabilno, sigurno, pravi je komandant odbrane Majorke. Baš kao što je to bio u Fiorentini pre nego što ga je put vodio kro Mančester siti, Šalke, pa u krug sve do Majorke. Od toga će imati koristi i selektor Srbije Dragan Stojković jer će među kandidatima za EURO 2024. godine imati još jednog kvalitetnog fudbalera u dobroj formi.

Stojković je već zvao Nastasića 2022. godine, ali povrede su kumovale da štoper ekipe sa Baleara ne bude i sada deo tima. Uskoro će Stojković sklapati spisak igrača za martovske mečeve protiv Rusije (21. mart) uz Moskvi i Kipra (25. mart) u Limasolu. Ner bi trebalo da bude iznenađenje ako se Nastasić nađe među odabranima jer igra na visokom nivou.