La Liga

Valensija sigurna protiv Viljareala, kraj serije poraza Alavesa: Remiro svesno zaradio isključenje i sprečio vođstvo gostiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.01.2024 21:21
Takefusa Kudo Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos
Takefusa Kudo

Nova godina u španskoj Primeri počela je turbulentno. U prva dva meča 19. kola viđena su čak tri isključenja, jedna pobeda autsajdera i remi u San Sebastijanu (1:1), do kojeg je Real Sosijedad protiv Alevesa stigao u sedmom minutu sudijske nadoknade.

Grubi i nervozani bili su fudbaleri domaćina, jer su dva isključenja zaradili igrači Hetafea u duelu sa Rajo Valjekanom, a jedno je viđeno na "Anoeti".

 

 

Ako se za neki crveni karton može reći da je dobar, onda je to onaj koji je dobio golman Real Sosijedada Aleks Remiro u 36. minutu. Čuvar mreže učesnika Lige šampiona jeste u tom momentu uspeo da spreči vođstvo rivala, ali je odbrana njegove ekipe ipak kapitulirala u 76. minutu pred Luisom Riohom. Međutim, Martin Zubimendi pogodio je u dubokoj nadoknadi vremena i tako doneo treći uzastopni remi Sosijedadu. Alaves je prekinuo seriju od tri poraza.

 

 

Nesvakidašnji potez Remira, ipak, je obeležio utakmicu, a verovatno i odredio konačnog pobednika.

Naime, posle ispucavanja golmana gostujuće ekipe, lopta je preletela sve igrače obe ekipe i iznenada se stvorila prilika za Alaves, ali je Remiro uspeo da spreči vođstvo rivala tako što je van kaznenog prostora igrao rukom. Naravno, za glavnog sudiju nije bilo dileme, pokazao je golmanu plavo-belih direktan crveni karton.

 

 

Real Sosijedad je i pored igrača manje bio opasniji, stvarao prilike, ali nije uspeo da upiše novi trijumf. Štaviše, jedva je stigao i do boda…

Valensija se probila do osme pozicije, gde je izjednačena sa Hetafeom. Pobeda protiv Viljareala 3:1 donela je "Slepim miševima" napredak na tabeli i situaciju u kojoj mogu da počnu da razmišljaju o Evropi. Domaćin je poveo već u četvrtom minutu golom Romana Jaremčuka, da bi u nastavku meča Pepelu sa dva gola u 27. i 57. minutu zapečatio sudbinu "Žute podmornice." 

Jedini strelac za goste bio je Moreno u 73. minutu.

Viljareal je sada na 13. mestu i 19 osvojenih bodova.

Rezultati i parovi 19. kola.

Hetafe – Rajo Valjekano 0:2 (0:1)
/Kameljo 45+1, 47/

Real Sosijedad – Aleves 1:1 (0:0)
/Zubimendi 90+7 - Rioha 76/

Valensija – Viljareal 3:1 (2:0)
/Jaremčuk 4, Pepelu 27, 57 - Moreno 73/

sreda

Granada – Kadiz 17.00 (Arena 1 Premium)
Selta – Betis 19.15 (Arena 3 Premium)
Real Madrid – Majorka 19.15 (Arena 1 Premium)
Đirona – Atletiko Madrid 21.30 (Arena 1 Premium)

četvrtak

Osasuna – Almerija 17.00 (Arena 1 Premium)
Sevilja – Atletik Bilbao 19.15 (Arena 1 Premium)
Las Palmas – Barselona 21.30 (Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore