La Liga

Perez sazvao hitan sastanak u Madridu: Real motri na aferu u Barseloni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.03.2023 17:32
Perez sazvao hitan sastanak u Madridu: Real motri na aferu u Barseloni Tanjug/AP Photo/Francois Mori

Fudbalski klub Real Madrid izdao je saopštenje nakon što je špansko tužilaštvo optužilo Barselonu za korupciju.

U toku jučerašnjeg dana podignuta je optužnica protiv Katalonaca i dvojice nekadašnjih visokih funkcionera Đozeme Bartomeua i Sandra Roseljija, da su u periodu od 2001. do 2008. godine podmićivali potpredsednika Sudijske komisije Fudbalske federacije Španije. 

Naime, oni se terete da su Hozeu Negreiri uplatili 8.4 miliona evra, koji bi zauzvrat delegirao arbitre, koji bi u pomenutom periodu, delili pravdu u korist Barselone. Naravno, to još sve treba da se dokaže na sudu, gde je ročište počelo juče, a iz Barselone se pravdaju kako su plaćali samo za tehničke izveštaje suđenja, ali da nikada nisu pokušali da utiču na njihove odluke na terenu.

Zbog svega navedenog, stigla je reakcija iz Madrida.

"U svetlu ozbiljnosti optužbi tužilaštva u Barseloni protiv tamošnjeg fudbalskog kluba, zbog duboko utemeljenih sumnji za korupciju, predsednik Real Madrida saziva hitan sastanak uprave za sutra popodne, kako bismo odlučili o koracima koje Real Madrid mora da preduzme u pogledu ovog događaja”, navodi se u saopštenju Reala.

Podsećanja radi, afera je otrkivena pre mesec dana, kada su španski novinari došli do izveštaja Poreske prave Španije, gde su su pronašli čudne finansijske transakcije u periodu od 2016. do 2018. godine, kada je Negreiru uplaćeno 1.4 miliona evra. Međutim, još je spornije što je na privatni račun bivšeg potpredsednika Sudijske komisije uplaćeno još sedam miliona evra do kraja 2018. godine, kada je njegov mandat u Savezu već bio okončan.

Sandro Roselji je bio predsednik Barselone od 2010. do 2014. godine, dok je istu funkciju obavljao Đozepe Bartomeu od 2014. do 2020. godine.