La Liga

Ovo je sramota: Ter Štegen besan zbog nepriznatog gola Barselone protiv Reala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.04.2024 08:39
Golman Barselone, Ter Štregen Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Golman Barselone, Ter Štregen

Španski "El klasiko" ponovo je opravdao sva očekivanja jasvnosti i navijača, doneo je mnogo uzbuđenja i čak pet golova, od kojih je poslednji postignut u 90. minutu i njime je Džud Belingem praktično doneo novu šampionsku titulu Madriđanima.

Međutim, u Barseloni su izuzetno ljuti jer smatraju da su oštećeni kada nije priznat pogodak nakon udarca Lamina Jamala, a najglasniji je bio golman Mark Andre Ter Štegen.

 

 

"Zaista je sramota da ne postoji trehnolgija koja će da utvrdi da li je lopta prešla celim obimom gol-liniju ili nije. Ne postoji dobar ugao koji to može sa sigurnošću da utvrdi, ali moj utsak je takav da je lopta bila iza linije", rekao je nemački čuvar mreže i dodao:

"Druge lige imaju takvu tehnologiju i ne razumem kako LA Liga ne može da pronađe novac kako bi implementirala gol tehnologiju u svoje mečeve."

Pomenuta sitacija se dogodila u 28. minutu pri rezultatu 1:1, Jamal je uputio udarac ka golu domaćeg sastava, lopta je bez dileme prešla gol-liniju, ali nije moglo definitivno da se utvrdi da li celim svojim obimom.

Barselona jeste kasnije uspela da postigne još jedan gol, ali je Real dva puta savladao goste iz Katalonije i ostvario važnu pobedu kojom je uvećao svoju prednost na 11 bodova u finišu šampionske trke.