La Liga

Istorija je mogla da bude drugačija: Suarez otkrio da je bio blizu prelaska u Real Madrid

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.02.2024 14:56
Luis Suarez Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell)
Luis Suarez

Urugvajac, Luis Suarez činio je sa Nejmarom i Lionelom Mesijem u Barseloni jedan od najubitačnijih trija u istoriji fudbala, a malo je nedostajalo da umesto da nastupaju u istom dresu, budu veliki rivali.

O čemu se zaista radi otkrio je bivši reprezentativac Urugvaja u razgovoru za španske medije.

"Imao sam otvorenu ponudu Real Madrida i te 2014. godine se činilo kao da je posao blizu kraja. Madriđani su bili u završnim pregovorima da prodaju Karima Benzemu u Arsenal, a ja je trebalo da dođem na 'Santjago Bernabeu" umesto njega", rekao je Suarez.

 

 

Te godine u Brazilu je igrano Svetsko prvenstvo, a tokom tog Mundijala u igru se uključlila i Barselona, pa je Urugvajac bio na slatkim mukama.

"Barselona se uključila u trku, a igranje za Barsu za mene je bilo nešto o čemu sam oduvek snajao. Imao sam na stolu ponude dva najbolja španska kluba i odlučio sam da odem u Kataloniju. I, ne, nisam pogrešio".

Kako bi i mogao da pogreši kad je sa Barsom osvojio četiri šampionske titule u Španiji i isto toliko puta trijumfovao u nacionalnom kupu, a sa Kataloncima je po jednom bio najbolji u Ligi šampiona, Superkupu Evrope i Svetskom prvenstvu za klubove,

Suarez će u 2024. godini ponovo nastupati zajedno sa Mesijem, ovoga puta u Interu iz Majamija, a to če, kako je otkrio biti njegova poslednja stanica u karijeri.

"Ne znam tačno kada ću se povući, ali će Inter sigurno biti moj poslednji klub. Tu odluku sam već saopštio svojoj porodici i spremamo se zajedno za taj izazov ", rekao je tridesetsedmogodišnji Suarez.