Vesti iz fudbala

Luis Suarez se ponovo u Majamiju druži sa Mesijem, Busketsom i Albom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.12.2023 15:36
Luis Suarez novo je pojačanje Inter Majamija Twitter/Leo Messi/fan page
Luis Suarez novo je pojačanje Inter Majamija

Okupilo se društvo stari iz Barselone u Interu iz Majamija. Urugvajski napadač Luis Suarez dogovorio je jednogodišnji ugovor sa Interom iz Majamija i u narednoj sezoni pokušaće sa prijateljima Lionelom Mesijem, Serhijom Busketsom i Đordijem Albom da napadne titulu u MLS ligi.

Suarez je u 37. godini života, uz hronične probleme sa kolenima, briljirao u brazilskoj ligi. Nije uspeo sa Gremijom da se okiti i tiutulom, jer je ona pripala Palmeirasu, ali je čuveni "Pistolero" završio je sezonu sa 17 pogodaka, kao drugi strelac iza Paulinja (Atletiko Mineiro), ali je imao i 11 asistencija. Oprostio se od Gremija i brazilske publike kao MVP prvenstva, a našao se i u timu sezone gde je u napadu bio uz brazilskog veterana Hulka (Atletiko Mineiro).

"Ovo je nagrada celog tima. Teško je svakom treneru i igraču, sa skoro 37 godina odigrao sam sezonu sa najviše utakmica u karijeri (53 u svim takmičenjima). To je bila godina u kojoj sam bio najviše odsutan od žene i dece. Ovo je za njih, jer svaki rad i žrtva imaju svoju nagradu. Hvala vam svima", rekao je Luis Suarez na oproštaju od Gremija.

Uprkos nekim povredama, zbog kojih sam Luis ističe da "mora da popšije tri tablete i pred meč dobije injekciju da bi mogao da igra", rešio je da prihvati ponudu Intera i bar još jednu sezonu odigra sa Leom Mesijem i pomogne mu da osvoji MLS ligu naredne godine.