Vesti iz fudbala

Luis Saurez sa titulom najboljeg igrača brazilske lige odlazi kod Lea Mesija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.12.2023 21:57
Luis Suarez karijeru nastavlja u Interu iz Majamija Twitter/Leo Messi/fan page
Luis Suarez karijeru nastavlja u Interu iz Majamija

Titule brazilske lige pripala je igračima Palmeirasa, ali pehar za najboljeg igrača lige u rukama je Luisa Suareza, legenadrnog urgvajskog napadača Gremija.

Čuveni "Pistolero" završio je sezonu sa 17 pogodaka, kao drugi strelac iza Paulinja (Atletiko Mineiro), ali je imao i 11 asistencija, pa se u 37. godini oprostio od Gremija i brazilske publike kao MVP prvenstva jer prelazi u redove Intera iz Majamija, kod prijatelja Lionela Mesija, Serhija Busektsa i Đordija Albe.

Za najboljeg trenera prvenstva izabran je šef struke šampiona Palmeirasa, Abel Fereira, a idealna postava brazilske lige izgleda ovako: Veverton (Palmeiras) - Majke (Palmeiras), Murilo (Palmeiras), Adrielson (Botafogo), Pikerez (Palmeiras) - Viljasanti (Gremio), Pulgar (Flamengo), Araskaeta (Flamengo), Rafael Vejga (Palmeiras) - Luis Suarez (Gremio), Hulk (Atletiko Mineiro).

 

 

"Ovo je nagrada celog tima. Teško je svakom treneru i igraču, sa skoro 37 godina odigrao sam sezonu sa najviše utakmica u karijeri (53 u svim takmičenjima). To je bila godina u kojoj sam bio najviše odsutan od žene i dece. Ovo je za njih, jer svaki rad i žrtva imaju svoju nagradu. Hvala vam svima", rekao je Luis Suarez.

Uprkos nekim povredama, zbog kojih sam Luis ističe da "mora da popšije tri tablete i pred meč dobije injekciju da bi mogao da igra", rešio je da prihvati ponudu Intera i bar još jednu sezonu odigra sa Leom Mesijem i pomogne mu da osvoji MLS ligu naredne godine.