La Liga

Naša realnost su dva koraka napred, pa jedan nazad: Ćavi posle poraza od Đirone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.12.2023 10:58
Fudbaleri Barselone Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Fudbaleri Barselone

Očekivali su navijači Barselone da će njihovi ljubimci da iskoriste kiks Real Madrida protiv Betisa i približe im se na dva boda zaostatka, ali se to nije dogodilo.

Barse ja u derbiju Katalonije poražena od Đirone 2:4 i najprijatnije iznenađenje ove sezone La Lige je zaselo na čelo tabele, dok su igrači trenera Ćavija Ernandesa ostali na 34 osvojena boda.

Šef stručnog štaba Barselone ne negira da je rival zasluženo pobedio, ali isto tako tvrdi da nema šta da zameri svojoj ekipi koja igra us kladu sa svojim mogućnostima.

"Đirona zna što radi i jako je dobra u tome. Bila je ovo izjednačena utakmica i ne bi moglo da se kaže kako je nezaslužemno ni da smo mi pobedili. Ukoliko sam dobro pogledao statistiku posle meča, imali smo 31 udarac na gol, što je zaista velika stvar, ali su nas greške u odbrani koštale poraza. Imali smo svoje prilike za gol, ali oni su bili učinkovitiji. Ovo je za nas težak udarac, ali i to je naša realnost. Rezultat je loš, ali nismo loše odigrali", kazao je Ćavi te dodao:

"Barselona je u izgradnji. Moramo napraviti jedan korak natrag da bismo napravili dva koraka napred. Mislim da smo u ovoj utakmici zaslužili više, ali tako je to u fudbalu. Đirona ima odličnu ekipu i prva je na tabeli. A mi se moramo nastaviti boriti."