La Liga

Čuameni uz video simulaciju učio, pa uspešno položio ispit na mestu štopera protiv Osasune

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.10.2023 12:49
Čuameni uz video simulaciju učio, pa uspešno položio ispit na mestu štopera protiv Osasune Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos

Suočen sa povredana dvojice defanzivaca (Militao, Alaba) i kaznom za Nača, trener Real Madrida Karlo Anćeloti je za duel protiv Osasune prinudno eksperimentisao sa veznim igračem Oreljanom Čuamenijem u ulozi štopera. Eksperiment je uspeo, Real je dobio Pamplonce 4:0, a francuski reprezentativac je u tandemu sa Ridigerom bio neprelazan. 

Položio je ispit peticom, imao je devet od 11 uspešnih dugih pasova, dobio šest od devet duela, golman Kepa nije vadio loptu iz mreže, a nije imao ni mnogo posla. A, kako je učio Čuameni za ovu ulogu?

E, to je stvar napredne tehnologije. On je uz video simulaciju odigrao ceo jedan prethodni duel Reala i Osasune, prilagođavao se poziciji, kretnjama, postavci, zadacima i na kraju učio o protivniku. Sve to je odradio i na treningu pred meč. Anćeloti možda jeste trener koji vodi ekipu na "old fešn" način, ali zato koristi u pripremi sve što je dostupno, pa i moderne tehnologije.

"Francuz je delovao kao da je rođeni štoper. Od prvog minuta je pokazao neverovatno samopouzdanje i osećaj nepobedivosti. Bio je superioran u vazduhu, koristio je kvalitet veznog igrača za pravovremene pasove. Statistika govori u njegov prilog", piše "Marka".

I nije samo Anćeloti pogodio kod Čuamenija. Uloga Džuda Belingema u timu je sasvim drugačija od one koju je imao u Dortmundu i selekciji Engleske što je sjajni Britanac krunisao sa osam golova u osam mečeva Primere La Lige, a ukupno 10 na isto toliko mečeva u sezoni! I Eduardo Kamavinga je uspešno markirao ulogu levog beka. Tri od tri u eksperimentisanju za Karlita.

Samo, trener Reala ne voli baš mnogo eksperimente, čim se neko od štopera oporavi i Naču istekne kazna od tri meča, vratiće Čuamenija u vezni red. Tamo i pripada.