UEFA Liga šampiona

Sve jasno, rođen je novi "galaktikos": Džud Belingem grabi stopama Kristijana Ronalda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.10.2023 12:22
Sve jasno, rođen je novi "galaktikos": Džud Belingem grabi stopama Kristijana Ronalda Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Španci tvrde "rođen je novi galaktikos". Kada je Real platio Borusiji iz Dortmunda 105 miliona evra, mnogi su sumnjičavo smatrali da Džud Belingem nije vredan toliog novca i da je to posledica samo haotičnog tržišta fudbalera koji su petrodolarima uzburkali klubovi iz Saudijske Arabije.

Čak osam golova, tri asistencije u prvih devet mečeva, veliki, rekli bismo presudni, uticaj na igru, doneo je veliku satisfakciju predsedniku Florentinu Perezu koji je Engleza video u projektu novog tima "galaktikosa" gde se samo čeka da narednog leta stigne Kilijan Mbape.

"Nije se Real kladio na budućnost, već na sadašnjost", tvrdi "Marka" jer Džub Belingem je od prvog meča počeo da ima veliki uticaj na uspehe Reala (devet pobeda, poraz) kao što su je imali njegovi prethodni "galaktikosi" Zinedin Zidan, Luis Figo, Dejvid Bekam, Ronaldo Nazario, pa Kristijan Ronaldo, Geret Bejl, Karim Benzema...

Njegov učinak u prvih 10 mečeva, a jedan protiv Las Palmasa je preskočio kako bi se odmorio, teško je porediti sa bilo kim sem sa Kristijanom Ronaldom. Portugalac i dalje ima najbolji učinak na startu života u "kraljevskom" klubu sa devet golova u prvih sedam mečeva. Jedan od najboljih napadača ikada Ronaldo "Zuba" postigaop je samo pet golova u 10 mečeva, Karim Benzema samo tri...

A, Belingem nije napadač, već ofanzivni vezni igrač kome je trener Karlo Anćeloti, posle odlaska Benzeme dao jednu specifičnu ulogu iza dvojice napadača, osetivši taj osećaj za gol kod 20-godišnjeg Engleza.

"Belingem je "lud", ne znam šta da kažem, ostao sam bez reči. Blistav je igrač, na putu je da obeleži celu jednu eru u Realu. On praktično ne gubi lopte, božanski se povezuje sa svakim saigračem a kada uše u prostor ima jasna rešenja svih vrsta. Njegova igra je kao "razglednica fudbala", gledajući ga uživaš u fudbalu jer je on elegantna, visok, sa širokim korakom", hvalio je Horhe Valdano novu zvezdu Reala.

Golu Napoliju u Napulju aplaudirao bi svakako i Dijego Armando Maradona da je živ. Na stadionu koji nosi njegovo ime, Belingem se poigrao sa trojicom igrača, a zatim elegantno pogodio. Čak ni tifozi Napolitanaca nisu ostali imuni na novu majstoriju igrača koji je doveden da sa Čuamenijem, Kamavingom i Valverdeom gradi igru.