Vesti iz automoto sporta

Srbiju na SP u Bakuu predstavlja 15 strelaca: Očekuju se medalje, navikli su nas na to

komentari (0)

Izvor: Tanjug

12.08.2023 13:01
Naši strelci Damir Mikec i Zorana Arunović MN Press
Naši strelci Damir Mikec i Zorana Arunović

Srbiju će na Svetskom seniorskom prvenstvu, koje naredne nedelje počinje u Bakuu, predstavljati 12 strelaca, saopštio je Streljački savez Srbije (SSS), a prenosi Tanjug.

Kako se navodi u saopštenju, sportski direktor Dragan Marković i selektori Dragan Donević (puška) i Jasna Šekarić (pištolj) odredili su sastav sličan timu koji je učestvovao na SP u Kairu prošle godine, a tu su i osvajači zlatne medalja sa Svetskog kupa u Limi.

Desetoro izabranih reprezentativaca se takmičilo u Kairu, a uz njih su u ekipi i povratnica u nacionalni tim Ivana Anđušić Maksimović, koja će gađati vazdušnom puškom i doskorašnja juniorka Jovana Todorović, debitant na Svetskom prvenstvu.

Todorovićeva će se nadmetati u dve discipline - vazdušnim i malokalibarskim pištoljem, kojim je nedavno osvojila titulu prvaka Srbije.

Na ovogodišnjem SP, prvom na kome će se nadmetati samo strelci u seniorskoj konkurenciji, neće biti posebnih ekipnih takmičenja.

Na programu su pojedinačne i miks discipline. Srpski strelci će učestvovati samo u olimpijskim disciplinama, u kojima će se deliti kvote za OI u Parizu.

Prvenstvo će svečano biti otvoreno u utorak, 15. avgusta, a takmičenja u kojima će učestvovati srpski reprezentativci biće održana od 17. do 21. avgusta.

Reprezentaciju Srbije na ovom takmičenju predstavljaju:

Seniori, puška: Milutin Stefanović, Milenko Sebić, Lazar Kovačević.

Seniorke, puška: Andrea Arsović, Teodora Vukojević – obe vazdušna i MK puška trostav, Ivana Anđušić Maksimović – vazdušna puška, Sanja Vukašinović – MK puška trostav.

Seniori, pištolj: Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov – svi vazdušni pištolj.

Seniorke, pištolj: Zorana Arunović, – vazdušni pištolj, Jovana Todorović – vazdušni i malokalibarski pištolj.