Vesti iz automoto sporta

Srećan sam zbog rekorda Red Bula, ali danas nije bilo sjajno: Verstapen posle pobede na Silverstonu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

09.07.2023 19:54
Srećan sam zbog rekorda Red Bula, ali danas nije bilo sjajno: Verstapen posle pobede na Silverstonu Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Vozač Red Bula Holanđanin Maks Ferstapen izjavio je danas da je srećan što je svom timu doneo pobedu na Velikoj nagradi Velike Britanije u šampionatu Formule jedan, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Ferstapen je Red Bulu doneo 11. uzastopnu pobedu u Formuli 1, čime je ovaj tim izjednačio 35 godina star rekord Meklarena.

"Naravno da sam vrlo srećan što smo opet pobedili. Tu mislim i na 11. uzastopnu pobedu za ekipu. Mislim da je to prilično neverovatno, ali danas nije bilo tako jednostavno", rekao je Ferstapen, koji je u Silverstonu stigao do šeste uzastopne pobede ove sezone.

 

 

Vozač Red Bula je ove godine zabeležio osam pobeda. Drugo mesto na VN Velike Britanije pripalo je vozaču Meklarena Landu Norisu.

"Veliko hvala celom timu napravili su neverovatan posao. Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez napornog rada koji su uložili. Stavili su me na tvrde gume, ne znam zašto - još su nejasni po pitanju nekih stvari", rekao je Noris.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton je stigao do trećeg mesta u Silverstonu.

"Hvala svima koji su me podržavali. Osetio sam energiju, osetio podršku i to je takođe razlog zašto smo se vratili ovde", izjavio je Hamilton.

Prvo mesto u generalnom plasmanu vozača drži Ferstapen sa 255 bodova, dok je njegov timski kolega Serhio Peres osvojio 156.

Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena 23. jula za Veliku nagradu Mađarske na stazi Hungaroring.