Vesti iz borilačkih veština

MMA spektakl u Bačkoj Palanci: Internacionalni događaj u "Tikvari“ kakav do sada nije viđen

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.07.2023 14:32
MMA spektakl u Bačkoj Palanci: Internacionalni događaj u "Tikvari“ kakav do sada nije viđen TV Arena Fight

Sportska hala "Tikvara" u Bačkoj Palanci bila je domaćin spektakla kakvom se ni najveći optimisti nisu nadali. Veliki broj ljudi je ostao ispred hale, a organizatori su sigurni da bi i duplo veća hala bila mala. Publika iz Bačke Palanke, ali i iz cele Srbije svedočila je petom izdanju MMA promocije, ARMMADA.

Uz direktan prenos na Arena Fight TV kanalu, publika širom Balkana je posmatrala sedam spektakularnih borbi u kojim su učestvovali borci iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Hrvatske, Engleske Rumunije i Uzbekistana.

ARMMADA je od svog prvog izdanja poznata po tome što su borbe već od prve veoma neizvesne, a to znači da je fight card izuzetno pažljivo pripreman, a to je već postalo zaštitni znak ove promocije. Uz učešće međunarodnih sudija, sve je prošlo u najboljem mogućem svetlu.

Prvi put na ARMMADA turniru smo imali priliku da posmatramo borbu u ženskoj konkurenciji, između izvanredne domaće borkinje, Marine Spasić i engleskinje Indi Brajar. Pobedu je, jednoglasnom odlukom sudija, odnela naša Marina.

Co-main event je u ovom izdanju doneo izvanrednu borbu između domaćeg borca, Miljana Zdravkovića i uzbekistanskog predstavnika, koji živi i trenira u Nemačkoj, Amirdžona Gafurova. Pobedu je odneo Zdravković, tehničkom nokautom u 3. rundi.

Glavna borba večeri je bila prava poslastica za ljubitelje borbi u teškoj kategoriji. Naš najbolji mladi teškaš, Jovan Leka, inače drugorangirani teškaš iz Srbije pobedio je poznatog i iskusnog hrvatskog internacionalca, Vlada Neferanovića tehničkim nokautom u prvoj rundi. Izuzetna spremnost mladog Leke i velika posvećenost MMA sportu mu je donela jako važnu pobedu u pohodu na veliku internacionalnu scenu.

Organizatori ARMMADA promocije već vredno rade na pripremi šestog izdanja, a prema nekim najavama, i te kako imamo čemu da se nadamo.

Ukoliko ste propustili ARMMADU, ili neki drugi događaj zapratite @arenafighttv na Inastagramu i Tik Toku i tamo pratite sva dešavanja iz borilačkog sveta u borilištu, ali i van njega.

Rezultati ARMMADA 5 turnira:

1. Luka Lakić je pobedio Milana Kukalja jednoglasnom odlukom sudija

2. Danijel Jaganjac je pobedio Liviu Bacalova završnicom (RNC) r2 3.54

3. Dušan Zeljko je pobedio Rista Dimitrova jednoglasnom odlukom sudija

4. Marina “The Serbian Queen” Spasić je pobedila Indy “The Fire” Briar jednoglasnom odlukom sudija

5. Zoran Zeljko je pobedio Zorana Djodja jednoglasnom odlukom sudija

Co-Main Event

6. Miljan Zdravković je pobedio Amirjon Gafurova tehnickim nokautom R3 3.19

Main Event

7. Jovan Leka je pobedio Vlada Neferanovića tehničkim nokautom R1 4.45