Vesti iz borilačkih veština

Srpski bokseri spremni za Evropske igre u Poljskoj

komentari (0)

Izvor: Tanjug

16.06.2023 11:29
Srpski bokseri spremni za Evropske igre u Poljskoj BSS

Muška bokserska selekcija Srbije završava dvonedeljne pripreme na Zlatiboru pred odlazak u Poljsku na Evropske igre, koje su ujedno i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu.

Srbiju će u Poljskoj predstavljati Omer Ametović (51kg), Aleksej Sendrik (63.5kg), Vahid Abasov (71kg), Vladimir Mirončikov (80kg) i Vladan Babić (+92 kg), a u ženskoj konkurenciji Nina Radovanović (50 kg), Sara Ćirković (54 kg), Anđela Branković (57 kg), Natalija Šadrina (60 kg), Milena Matović (66 kg) i Nikolina Gajić (75 kg).

"Zadovoljni smo kako sve protiče imamo goste iz Crne Gore, Makedonije, BiH, Austrije dakle gosti koji sparinguju sa našim momcima i koji nam ujedno pomažu da što bolje i što spremniji odemo na takmičenje“, rekao je Tanjugu selektor bokserske reprezentacije Srbije Milan Piperski.

Prema njegovim rečima srpski borci u Poljsku odlaze motivisani jer to takmičenje ujedno predstavlja kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu na kojem će svi takmičari dati svoj maksimum i pokušati da osvoje neku kvotu za OI.

"Mi idemo sa pet boksera u pet težinskih kategorija, imaćemo i žene koje će predstavljati Srbiju i koje su izuzetno dobre i već su u Poljskoj gde sa njihovim takmičarkama obavljaju završne pripreme“, dodao je Piperski i naglasio da je konkurencija veoma jaka i teška s obzirom da je reč o kvalifikacionom olimpijskom turniru:

"Sigurno će biti mnogo motivisanih boksera, dodatna i otežavajuća okolnost je ta što na OI imamo sedam kategorija, smanjuje se značajno broj kategorija što znači da će gužva biti veoma velika u svakoj kategoriji i biće veoma teško i naporno izboriti kvotu".

Piperski je podvukao da su svih pet boksera koji idu u Poljsku visokog kvaliteta i da će svi imati priliku i šansu da pokažu šta znaju.

Kapiten srpske bokserske reprezentacije Vladan Babić kaže da su im pripreme sa sparing partnerima iz BiH, Crne Gore, Makedonije i Austrije mnogo značile, svi takmičari su dobro  i u Poljsku odlaze bez povređenih boksera.

"Idemo motivisani u Poljsku da napravimo što bolji rezultat i da uzmemo što više kvalifikacija za OI u Parizu i da donesemo što više medalja“, rekao je Babić i naglasio da je konkurencija na ovakvim takmičenjima "paklena“.

"Svi ćemo imati barem po četiri-pet mečeva da bismo osvojili neka odličja, tako da nikome neće biti lako svi ćemo morati dobro da se "pomučimo" za svoje dobre rezultate", zaključio je Babić.