Vesti iz borilačkih veština

Idemo u Budvu po medalje: Srpski bokseri i bokserke spremni za EP do 22 godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.11.2023 10:25
Idemo u Budvu po medalje: Srpski bokseri i bokserke spremni za EP do 22 godine BSS

Bokserska reprezentacija Srbije završila je dvanaestodnevne pripreme na Zlatiboru i spremna putuje u Budvu na Evropsko prvenstvo za seniore do 22 godine koje se održava u Budvi.

Selektor Milan Piperski je naglasio da je konkurencija paklena i da nimalo neće biti lako, ali da su spremni na sve izazove koji se pred njima naaze.

"Momci i devojke su veoma dobro i vredno radili sve vreme, očekujemo dobar rezultat i napomenuću samo da smo prethodnih godina na ovim prvenstvima  osvojili tri medalje prvi put u istoriji od kada postoji ovo takmičenje”, rekao je Piperski i dodao da imaju obavezu da  sa ovog prvenstva donesu bar dve ili tri medalje.

Srbiju će u Budvi predstavljati Almir Memić, Semiz Aličić, Stefan Camović, Omer Ametović, Aleksej Šendrik i Jovan Nikolić, odnosno Sara Ćirković i Kristina Nađ Varga.

"Mi imamo šest predstavnika u šest različitih težinskih kategorija kada su muškarci u pitanju i dve predstavnice u ženskoj konkurenciji", objasnio je Piperski i istakao da je srpska bokserska reprezentacija jedna od najmlađih u Evropi, ali da su veoma ozbiljni i odgovorni što potvrđuje i podatak da su do sada uspeli da obezbede dve vize za Olimpijske igre (Vahid Abasov i Natalija Šadrina), te da će imati još dva kvalifikaciona turnira, pa broj učesnika do početka OI možda bude i veći.

Mlada snaga srpskog boksa i jedan od onih koji slovi za predvodnika mlade garde Almir Memić kaže da je zadovoljan pripremama na Zlatiboru.

"Ja sam se spremao pre ovog takmičenja i za Evrokup gde sam osvojio medalju, tim nam je dobar, petorica takmičara ima već medalje – četvorica evropske i jedan član balkansko zlato", rekao je Memić istakavši da iz Budve takođe očekuju nove medalje.

Žensku boksersku reprezentaciju Srbije u kategoriji do 22 godine na Evropskom prvenstvu u Budvi predstavljaće dve takmičarke i obe sa najvišim ambicijama.

"Imamo ove godine ekipu koja zaista rezultatima iz mlađih uzrasta obećava medalje na EP", rekao je Mirko Ždralo, selektor ženske reprezentacije Srbije.

Sara Ćirković, osvajačica svetskog juniorskog zlata i ponosna vlasnica Zlatne rukavice, jedna je od reprezentativki koja pakuje kofere za Budvu.

"Super smo spremni i mislim da ćemo uzeti dosta medalja”, kategorična je Sara, koja veruje da će i ona i njena klupska koleginica osvetlati obraz Srbije u Budvi i još bolje se spremiti za EP 2024. godine kada je Beograd domaćin.