Vesti iz borilačkih veština

Mirko Ždralo novi selektor ženske bokserske reprezentacije Srbije svih uzrasta

komentari (0)

Izvor: Tanjug

06.08.2023 15:04
Mirko Ždralo novi selektor ženske bokserske reprezentacije Srbije svih uzrasta TV Arena sport/ Screenshot

Trener svetske i evropske šampionke Sare Ćirković i kluba Obilić iz Zvornika i Malog Zvornika Mirko Ždralo izabran je za selektora svih ženskih bokserskih selekcija Srbije, saopšteno je danas iz BSS.

U saopštenju se navodi da Ždralu ovo neće biti prvi put da bude na čelu ženske bokserske reprezentacije Srbije. On je prvi put kao trener vodio žensku juniorsku reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu (Sofija - Bugarska) 2020. godine gde su srpske reprezentativke tada osvojile tri srebrne medalje.

Ždralo je potom izabran za selektora mlađih selekcija ženske bokserske reprezentacije Srbije. Na ovoj funkciji je proveo dve godine i kao selektor osvojio šest evropskih medalja. On se sa ove funkcije povukao prošle godine nakon što je Sara Ćirković osvojila EP i pehar za najbolju bokserku Evrope. On se povukao da bi posvetio dovoljno vremena Sari Ćirković kao njen lični trener u pripremama za Svetsko prvenstvo. Ona je na SP u novembru prošle godine osvojila zlatnu medalju.

Ždralo je proglašen za "Zlatnog trenera" u izboru BSS za 2022. On je u ovoj godini vodio seniorsku žensku reprezentaciju Srbije na Evropskim igrama gde je srpska bokserka Natalija Šadrina osvojila srebrnu medalju i izborila plasman na Olimpijske igre u Parizu.

"Velika mi je čast, obaveza i odgovornost stati na čelo ženske reprezentacije Srbije i svakako da ću dati sve od sebe da opravdam poverenje koje mi je ukazano. Drago mi je što vidim sve više devojčica u bokserskim salama širom Srbije i Republike Srpske i znam da je velikim delom na to uticao i rezultat Sare Ćirković pa me to dodatno raduje. Već duže vreme razgovaram sa predsednikom BSS Nenadom Borovčaninom i složili smo se u tome da ženski boks u Srbiji ima veliki potencijal", rekao je Ždralo, prenosi BSS.

I dodao:

"Upravni odbor BSS kao i predsednik Borovčanin pokazali su odlučnost da se ženskom boksu u Srbiji da još više prostora za uspeh i ja kao trener, sada i kao selektor želim dati svoj maksimalni doprinos ovoj ideji i zalaganju saveza".

U saopštenju se navodi da je Upravni odbor BSS prihvatio ostavku Ivane Milošević na mestu generlanog sekretara BSS koji je podnela iz privatnih razloga. Na mesto novog generalnog sekretara Upravni odbor BSS imenovao je Mladena Jugovića, dok je za direktora BSS postavljen Mane Marčeta.