Vesti iz borilačkih veština

Piperski: Srpski bokseri hrabro i srčano ulaze u 66. "Zlatnu rukavicu"

komentari (0)

Izvor: Tanjug

17.10.2023 19:37
Piperski: Srpski bokseri hrabro i srčano ulaze u 66. "Zlatnu rukavicu" TV Arena sport/ Screenshot

Čačak, grad sporta, kulture i umetnosti, grad vrednih i ponosnih ljudi, spreman je za međunarodni bokserski turnir koji je biser srpske plemenite veštine i istorije ovog sporta na našim prostorima, ali i Evrope i sveta - 66. "Zlatnoj rukavici" (od 18. do 21. oktobra, TV Arena Fight).

Turnir sa posebnom težinom koju gradi tradicija duga šesti i po decenija, brojni šampioni koji su pored evropskih i svetskih trofeja imali u svojim vitrinama upravo i ovaj trofej koji nosi naziv "Zlatna rukavica". 

Pred ljubiteljima plemenite veštine je 66. izdanje "Zlatne rukavice" koje će okupiti boksere iz 20 zemalja. Učestvovaće Azerbejdžan, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Obala Slonovače, Hrvatska, Kuba, Francuska, Mađarska, Irak, Izrael, Severna Makedonija, Mali, Crna Gora, Nigerija, Poljska, Rumunija, Rusija, Sijera Leone, Slovenija i domaćin Srbija.

Pod svodovima "Plave hale" u čačanskoj Atenici od 18. do 21. oktobra boriće se 115 bokserki i boksera u elitnoj seniorskoj konkurenciji. Grad domaćin i pokrovitelj ovog istorijskog turnira Čačak uz partnerstvo sa Bokserskim savezom Srbije ugostiće kvalitetne i jake boks snage na turniru čije ime decenijama odzvanja svetom, koji je sinonim prestiža, uz direktan TV prenos na "TV Arena Fight".

Finalna veče rezervisana je za 21. oktobar 2023. kad će se saznati ime šampiona 66. "Zlatne rukavice". Srpski muški i ženski tim nastupiće u jakim sastavima, a selektor Milan Piperski očekuje nekoliko zlatnih medalja.

 "Hrabro i srčano ulazimo u 66. 'Zlatnu rukavicu'. I ova takmičarska godina donela je nove izazove, mnoštvo takmičenja, prilika da se dokažemo i pokažemo koliko vredimo. Finiš sezone je u jeku, a turnir kojim se ponosi srpski boks i sport je prava poslastica za sve nas poklonike i aktere plemenite veštine. Svi naši reprezentativci su spremni i jedva čekaju mečeve. Pozivam publiku iz Čačka, ali i okolnih gradova da dođu i da uživaju u kvalitetnim borbama i boksu u "Plavoj hali". Srpski reprezentativci su spremni da pobede rivale i Srbiji donesu zlato i intoniranje srpske himne", rekao je selektor Piperski.