Vesti iz borilačkih veština

Srpski bokseri se za naredna takmičenja pripremaju u Budvi, Sofiji i na Paliću

komentari (0)

Izvor: Tanjug

26.09.2023 14:26
Srpski bokseri se za naredna takmičenja pripremaju u Budvi, Sofiji i na Paliću BSS

Muška boks seniorska selekcija Srbije nalazi se u Budvi, gde učesvuje u trening kampu uoči početka inauguracionog "EUBC elit men boksing kupa", koji će biti održan od šestog do 15. oktobra, saopštio je Bokserski savez Srbije.

Mušku boks selekciju Srbiju na pripremnom kampu i takmičenju u Budvi predstavljaju: Omer Ametović (kategorija do 51 kg), Pavel Fedorov (63 kg), Vahid Abasov (67 kg), Almir Memić (75 kg), Vladimir Mirončikov (80 kg) i Vladan Babić (+92 kg), koji su predvođeni selektorom Milanom Piperskim i trenerima Bolatom Nijazimebtovim i Garifolom Mirzageldijem.

Selektor juniorske muške selekcije Srbije, Branislav Jovičić priprema tim na Paliću za Balkansko prvenstvo za juniore, koje će biti održano od 18. do 29. oktobra u rumunskom mestu Ramniku Valkea. Selektor juniorske muške boks selekcije Srbije na pripremama ima sledeće reprezentativce: Filipa Stanojevića (46 kg), Nikolu Maksimovića (48 kg), Nikolu Bogatinoskog (52 kg), Ognjena Antića (57 kg), Vasilija Đurđevića (63 kg), Marka Jojića (63 kg), Petra Sandića (60 kg), Gabirela Makića (preko 80 kg). 

Juniorska selekcija Srbije trenira zajedno sa omladinskom reprezentacijom Srbije i kolegama iz reprezentacije Hrvatske.
Balkansko prvenstvo za omladince biće održano od 18. do 29. oktobra takođe u Ramniku Valkei. Selektor omladinske muške boks selekcije Srbije Nebojša Čurović na pripremama ima sledeće reprezentativce: Luku Mihajlovića (57 kg), Filipa Džidu (63,5 kg), Vladimiru Berišu (63,5 kg), Hamzu Rašljanina (67 kg), Hristofera Dimitrova (67 kg), Nikolu Cvetkovića (71 kg), Dimitrija Andrejevića (75 kg), Marka Pižuricu (80 kg), Srđana Teofilovića (80 kg) i Srđana Tomića (86 kg).

"Na međunarodnom trening kampu u glavnom gradu Bugarske pripreme uoči odlaska u Albenu realizuje ženska selekcija Srbije u sastavu: Nina Radovanović, Sara Ćirković, Anđela Branković, Natalija Šadrina i Milena Matović, koje predvodi selektor Mirko Ždralo i treneri Pedro Granada i Darko Radovanović. Pod budnim okom trenera Horhe Luisa Fromete priprema se muški tim naše zemlje koji će se boriti na šampionatu Balkana u kategoriji seniora. Mušku reprezentaciju Srbije na pripremama u Bugarskoj čine: Stefan Camović. Semiz Aličić, Igor Rogić, Jovan Nikolić i Rastko Simić", navodi se u saopštenju BSS, dok selektor seniorske reprezentacije, Milan Piperski dodaje:

"Sav naporan rad koji ulažemo samo će koristiti. Radimo uglavnom na radu nogu, malim načinima da se krećemo, da dobijemo snagu iza udarca, na podizanju brzine i izoštravanja refleksa. Uključujemo i odlične aerobne vežbe, koje pomažu da učite i napredujete brže od drugih učesnika u boksu. Boks razvija mentalnu čvrstinu zbog prirode sporta. Gradite samopouzdanje, upornost i fokusirate se na takmičenje, lako se upuštate u borbu. Vaša inteligencija, disciplina, obuka i hrabrost se značajno poboljšavaju. Kada dva talentovana boksera sparinguju u ringu, ključ je da primenite plan i igrate prema svojim prednostima dok iskorištavate nedostatke svog rivala. Kada se takmičite u boksu, razvijate taktiku koja će vam omogućiti da boksujete na veoma visokom nivou i predvidite akcije protivnika u ringu. Ne dajete sebi najbolju šansu za pobedu ako ne planirate četiri ili pet poteza, kao što bi to uradio šahovski majstor. Morate shvatiti šta vaš protivnik pokušava da postigne da bi se najbolje snašao, a takmičenje u boksu će vas naučiti kako. Boks zahteva mnogo teških treninga. Kako se bokser takmiči zavisi od veštine i iskustva. Iako su trening i takmičenje teški, slava je u potpunosti vaša, zato radimo svim snagama svakodnevno jer cilj je uvek jedan, pobedničko postolje i intoniranje himne Srbije u znak trijumfa".