Vesti iz borilačkih veština

Srpski bokseri i bokserke bez olimpijske norme na Tajlandu: U Pariz idu Vahid Abasov, Natalija Šadrina i Sara Ćirković

komentari (0)

Izvor: Tanjug

02.06.2024 12:57
Ilustracija Bokserski savez Srbije
Ilustracija

Srpski bokseri i bokserke nisu uspeli da osvoje nijednu olimpijsku normu na poslednjem kvalifikacionom turniru u Bangoku, pa će tim Bokserskog saveza Srbije u Parizu činiti Vahid Abasov, Natalija Šadrina i Sara Ćirković.

Abasov i Šadrina su mesto obezbedili prošle godine na Evropskim igrama u Krakovu, a Ćirković u martu na kvalifikacionom turniru u Italiji.

Najbliža normi na Tajlandu bila je evropska šampionka Kristina Kaluhova, ali je na poslednjoj preprecj zaustavljena od Uzbekistanke Kamidove Navbakor.

Srbiju je u Bangkoku predstavljalo osmoro bokserki i boksera, a samo su Kuluhova i Nina Radovanović više od jedanput ulazile u ring.

Radovanovićeva je savladala Mihaelu Kostinu Badesku iz Rumunike, ali ju je potom jednoglasnom odlukom sudija pobedila Mekenzi Rajt iz Kanade.

Dušan Veletić izgubio je od Ahmeda Hagaga iz Austrije, koga je pobedio na Evropskom prvenstvu u Beogradu, a isto se desilo  Anđeli Branković, pošto je poražena Turkinje Ezre Jildiz Karaman, koju je savladala u dvorani "Aleksandar Nikolić".
Vladimira Mirončikova u prvoj rundi pobedio je domaći bokser Virapon Džongdžoho, Aleksej Šendrik izgubio je od Aškata Kultajeva iz Kirgistana, Omer Ametović od Davida de Pinje sa Zelenortskih ostrva, a Sadam Magomedov od Nurija Silaba iz Avganistana.