Vesti iz borilačkih veština

Direktor ACG, Nebojša Žugić dobio plaketu povodom velikog jubileja RK Radnički: Klub sa Crvenog krsta obeležio vek postojanja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.12.2023 08:03
Direktor ACG, Nebojša Žugić dobio plaketu povodom velikog jubileja RK Radnički: Klub sa Crvenog krsta obeležio vek postojanja TV Arena sport

Rvački klub Radnički svečanom akademijom u beogradskom hotelu "Moskva" je obeležio respektabilan jubilej 100 godina postojanja.

Klub sa Crvenog krsta je kroz bogatu istoriju sa velikih takmičenja doneo 11 medalja našoj zemlji, a 1973. godine klub je bio i šampion države.

Svečanom obeležavanju jubileja prisustvovali su brojni gosti, koji su, kako je istakao sportski direktor Mladen Kecman, svi deo porodice, a dodeljene su i specijalne plakete, među njima i ona direktoru Arena Channels Group, Nebojši Žugiću.

"Ovo je veliki jubilej Radničkog koji je velikan srpskog sporta, ne samo u rvanju, već u mnogim drugom sportovima. Vek postojanja je nešto sa čime retko ko može da se pohvali, kao i sa tako velikim brojem medalja i doprinosom razvoju borilačkog sporta, ali i sporta u Srbiji generalno. To je još jedan dokaz koliko država misli o sportu i ulaže u njegov razvoj i koliko daje stasavanju dobrih i sposobnih ljudi. Nista više nije iznenađenje kada govorimo o podvizima naše države i drago mi je što mi kao televizija imamo šta da promovišemo i prenosimo", rekao je Nebojša Žugić.

Plakete su, između ostalih, dobili predsednik Svetske rvačke federacije, Nenad Lalović, ministar sporta Zoran Gajić, pomoćnik ministra i dugogodišnji predsednik Rvačkog saveza Srbije, Željko Trajković, kao i prvi čovek Sportskog saveza Srbije i olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek.

Posebne plakete pripale su osvajačima medalja na velikim takmičenjima Momiru Kecmanu, Prvoslavu Iliću, Goranu Kasumu, Milanu Zariću, Branku Kovačeviću i Dušanu Stokiću, kao i dugogodišnjem prvotimcu Safetu Redžoviću, odnosno posthumno nagrađenim legendama Miroslavu Čitakoviću, zatim čuvenom košarkaškom treneru Dušanu Dudi Ivkoviću i doktoru Draganu Markoviću.

Dugogodišnji predsednik kluba Dragan Šebulov posebno je naglasio značaj izgradnje nove savremene dvorane zahvaljujući kojoj će na Crvenom krstu moći da stasavaju novi šampioni, a o tome je pričao i sportski direktor Mladen Kecman.

"Sve ovo je bilo vrlo emotivno za mene, jer je svaki čovek predstavlja jednu ciglu Radničkog i mi smo svi kao velika porodica. Posebno su me ganule nagrade koje smo posthumno dali Draganu Markoviću, inače mom kumu kojem je i predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić posthumno dodelio priznaje, onda Dušanu Dudi Ivkoviću o kome ne treba mnogo pričati, kao i Miroslavu Čitakoviću koji je svima nama bio kao otac. Ovo je trenutak, ne da vratim samo njima, nego državi i sprskom sportu, iako moj biznis trpi zbog toga, ali kad je puno srce materijalno nije važno. Imamo pogon i mnogo dece i nećemo sada stati. Nadam se da ćemo sa dobijanjem nove hale i napraviti novu generaciju uspešnih rvača, jer te rvanje uči da budeš najbolji i najizdržljiviji, ali da poštuješ fer-plej", rekao je Kecman, dok je Davor Štefanek naglasio:

"Nema mnogo klubova u Evropi koji mogu da se podiče takvom tradicijom. Lično sam vezan za Radnički jer je moj trener Sreten Damjanović ovde napravio prve korake i praktično ceo život slušam o ovom klubu koji je imao velike šampione. Nadam se da će u narednih 100 godina imati još veće nego što su imali do sada, a biće još bolje kad dođe nova hala. Zahvaljujući Vladi Republike Srbije i smislu za sport predsednika Aleksandra Vučića ulaže se mnogo u infrastrukturu i momcima koji dolaze mogu da kažem da će imati izvanredne uslove za trening i rad, a na njima je samo da se druže, vredno treniraju i osvajaju medalje sa velikih takmičenja".