Vesti iz borilačkih veština

Škola rvanja je ponos Radničkog: "Krstaši" nemaju dvoranu, ali imaju rezultate

komentari (0)

Izvor: Tanjug

12.04.2024 10:59
Mladen Kecman MN Press
Mladen Kecman

Iza Rvačkog kluba Radnički je 100 godina postojanja, velikih uspeha, a na Crvenom krstu su posebno ponosni na školu rvanja koja je iznedrila veliki broj asova i reprezentativaca u svim uzrasnim kategorijama, ističe sportski direktor kluba, Mladen Kecman.

Rvački klub Radnički je zabeležio niz uspeha od početka godine, pa je trofejni rvački kolektiv sa Crvenog krsta trenutno drugoplasiran na rang listi. Osvojeno je čak pet ekipnih titula u svim uzrasnim kategorijma, a uz to imaju i 14 pojedinačnih pobedničkih pehara.

Tradicija uspeha popularnih “Krstaša”, koji su pre tri meseca obeležili veliki jubilej – vek postojanja, se tako nastavlja, a čuveni šampioni kao što su Momir Kecman, Sreten Damnjanović, Goran Kasum, Prvoslav Ilić i Miroslav Čitaković dobijaju naslednike.

"Veoma dobro i predano radimo, naša škola rvanja je godinama jedna od najcenjenijih i iz masovnosti izrasta kvalitet. Učestvujemo na svim prvenstvima i kupovima Srbije i titule sa šampionata Beograda su putokaz za ostvarenje kontinuiteta u ovoj godini", dodaje Kecman.

MN Press

Rvanje

 

U Radničkom kao treneri rade Stanko Bogdan, koji je zadužen za kadete, juniore i seniore, dok o najmlađima brigu vode Dragan Dešić, kao i Mladen Kecman koji je godinama unazad angažovan oko svih piitanja značjanih za rad Radničkog. Na čelu kluba je predsednik Dragan Šebulov koji je puno je doprineo dobroj organizaciji i rezultatima.

"Moram da naglasim da imamo veliku podršku Rvačkog saveza Srbije. Ta pomoć se ne odnosi samo na organizaciju takmičenja već Savez i stipendira najbolje takmičare, a mi ih, hvala Bogu, imamo dosta. Takođe, ne bismo mogli ni bez pomoći Grada Beograda i Opštine Zvezdara i svima njima dugujemo neizmernu zahvalnost za podršku i razumevanje", podvukao je Kecman.

Uspesi Radničkog još više dobijaju na značaju ako se u obzir uzme činjenica da su njegovi rvači trenutno bez hale.

"Nova dvorana je u izgradnji i biće završena za 18 meseci. Do tada treniramo u sali Srđana Adžemovića, koju nam je besplatno ustupio. Bio je naš rvač, sad mu je sin u seniorskom timu Radničkog, voli i razume rvanje i mnogo mu hvala za veliku i nesebičnu pomoć", naglasio je Kecman.