Vesti iz borilačkih veština

Sve spremno za obeležavanje velikog jubileja: Rvački klub Radnički proslavlja vek postojanja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.12.2023 10:56
Sve spremno za obeležavanje velikog jubileja: Rvački klub Radnički proslavlja vek postojanja MN Press

Rvački klub Radnički ove godine proslavlja 100 godina postojanja i tim povodom će u utorka, 26. decembra u 18.00 časova biti organizovana prigodna svečanost u beogradskom hotelu "Moskva".

Sportski direktor Rvačkog kluba Radnički, Mladen Kecman istakao je da je kroz Radnički tokom proteklog veka prošla plejada učesnika svetskih i evropskih prvenstava i olimpijskih igara.

"Rvači Radničkog su kroz bogatu istoriju doneli 11 medalja našoj zemlji sa velikih takmičenja, a 1973. godine klub je bio i šampion države. Takođe, Radnički je u čitavom regionu bio prepoznatljiv kao klub sa najboljom školom rvanja", rekao je Kecman, a prensoi Tanjug i dodao:

"Ipak, ono na šta smo posebno ponosni je činjenica da se u Radničkom osim rezultata na strunjači vodilo računa i o obrazovanju, vaspitanju, međuljudskim odnosima. Rvački klub Radnički je u neku ruku bio ogledalo prepoznatljivog duha Crvenog krsta i stecište lokal patriota. Naši rvači imali su nadimak romantičari, jer su gajili duh starog Beograda, a to se održalo i danas".

Po rečima prvog operativca RK Radnički, ukupno će biti 25 laureata.

"Među dobitnicima priznanja biće Momir Kecman, Prvoslav Ilić, Goran Kasum, Branko Kovačević i Dušan Stokić, koji su osvajali odličja na velikim takmičenjima, kao i legendarni trener Miroslav Čitaković. Specijalne nagrade dodelićemo predsedniku Svetske rvačke federacije Nenadu Laloviću, koji će biti naš specijalni gost, kao i Željku Trajkoviću, doskorašnjem prvom čoveku Rvačkog saveza Srbije, sada pomoćniku ministra sporta kao i našem zlatnom olimpijcu Davoru Štefaneku, predsedniku Sportskog saveza Srbije koji nam pružaju veliku podršku", kazao je Kecman.

Dodaje da je nova sala, koja je u izgradnji, najvažniji projekat u budućnosti.

"To će nam u velikoj meri pomoći da nastavimo kvalitetno da radimo sa decom, brusimo rvačke talente, ali i od njih poravimo dobre ljude. Veliki doprinos u toj našoj specifičnoj metodici rada pružaju treneri Stanko Bogdan i Dragan Dešić, ako i dugogodišnji predsednik kluba Dragan Šebulov. Nadamo se da će narednih 100 godina biti još uspešnije, jer će to posredno doprineti i uspesima srpskog rvanja", zaključio je Kecman.