Vesti iz ostalih sportova

Lalović dobio novi osmogodišnji mandat u Međunarodnom olimpijskom komitetu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

20.10.2023 14:07
Lalović dobio novi osmogodišnji mandat u Međunarodnom olimpijskom komitetu MN Press

Predsednik Svetske rvačke federacije i istaknuti srpski sportski radnik Nenad Lalović reizabran je za člana Međunarodnog Olimpijskog komiteta

U članstvo MOK-a Lalović je prvi put izabran 2015. godine, a na sednici koja je održana u Mumbaiju dobio je novi osmogodišnji mandat.

 

 

"Privilegija je biti deo Međunarodnog Olimpijskog komiteta. Počastvovan sam kontinuiranom podrškom članova MOK-a. Sa velikim zadovoljstvom nastaviću da radim i doprinosim daljim uspesima olimpijskog pokreta", istakao je Lalović.

On je 2018. godine prvi put izabran i za člana Izvršnog odbora Međunarodnog Olimpijskog komiteta, a na tu funkciju reizabran je 2022. godine i jedini je Srbin u istoriji koji je tako visoko pozicioniran u MOK-u.

"Velika je čast i što reprezentujem našu rvačku porodicu u MOK- u i olimlijskom pokretu. Rvanje je sport koji vas uči mnogim stvarima, i sve to meni lično daje dodatno samopouzdanje da sve te vrednosti na pravi način iskoristim u svom radu kako bih dao što je moguće veći doprinos u razvoju MOK-a u budućnosti", zaključio je Lalović.