Vesti iz ostalih sportova

Postoji veliki potencijal da se Olimpijske igre 2036. godine održe u Indiji: Tomas Bah podržava tu ideju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.09.2023 10:49
Postoji veliki potencijal da se Olimpijske igre 2036. godine održe u Indiji: Tomas Bah podržava tu ideju Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard

Kandidatura Indije za domaćinstvo Olimpijskih igara 2036. godine je dobrodošla i postoji veliki potencijal da se one održe baš tamo, kaže predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta, Tomas Bah.

Zvanična kandidatura još nije predata, ali o ideji koja se provlači već gotovo godinu dana će se razgovarati narednog meseca na sastaku koji će biti održan u Mumbaju.

 

 

"Sve je na Indiji, a naša vrata i srca su širom otvorena. Postoji veliki potencijal da se Olimpijske igre 2036. godine održe u ovoj zemlji i treba da sednemo i razgovaramo kako bismo videli planove. Indija je zemlja sa najvećom populacijom na svetu i može mnogo da pruži na promociji olimpijskog pokreta", rekao je Bah.

Prema rečima prvog čoveka Međunarodnog olimpijskog komiteta Indija bi u peridu pred nama trebalo da predstavlja značajan faktor u svetu sporta.  

Indija je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila sedam medalja, uključujući i jendu zlatnu, što je rekord za ovu zemlju i želja lokalnih vlasti je da na Igrama na kojima bi bili domaćini taj broj bude duplo veći.

Naredne Olimpijske igre će se održati 2024. godine u Parizu, četiri godien kasnije će domaćin biti Los Anđeles, a 2032. godine australijski Brizbejn.