Vesti iz ostalih sportova

Crvena zvezda rutinski "potopila" Jadran u Premijer ligi: Hercegnovljani "otpisani" u trećoj četvrtini

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.03.2024 19:44
Garvril Subotić, vaterpolista Crvene zvezde, višestruki strelac u pobedi nad Jadranom HN MN Press
Garvril Subotić, vaterpolista Crvene zvezde, višestruki strelac u pobedi nad Jadranom HN

Vaterpolisti Crvene zvezde došli su do prve pobede na turniru regionalne Premijer lige, za plasman od 1. do 5. mesta, pošto su večeras u Beogradu savladali Jadran iz Herceg Novog - 14:12 (5:4, 4:3, 4:2, 1:3). 

Crveno-beli su bolje uplivali u duel, pa su u 3. minutu vodili s 2:0, pri čemu je prvi gol (Radovića) "pao" iz peterca. Još tri puta su bili na istoj distanci (3:1, 4:2, 5:3), da bi pogodak Kholoda zadržao gostujući tim iznad površine.

U drugoj deonici su manje, više rutinski održavali prednost, dok borbeni takmac iz Crne Gore nikako nije uspevao da se izbori za izjednačenje. "Lovio" je kontrama domaćina, dva puta tako matirao golmana, ali to nije bilo dovoljno.

Šta više, izabranici Aleksandra Filipovića dodali su "gas" početkom treće dekade i očas posla otišli na + 4 (11:7). Još kada su u petom minutu iste poveli sa pet pogodaka jasno je bilo da puleni Patra Radanovića nemaju šta više da traže u meču.

Suštinski... To što su izdominirali u zadnjoj četvrtini nije moglo da ugrozi već viđeno slavlje učesnika aktuelnog Evrokupa. Primakli su se na 12:14, ali su tu i stali. Pa se Zvezda radovala prvom trijumfu u ovoj fazi PRL, posle sinoćnjeg tesnog poraza od dubrovačkog Juga. 

Za to najveće zasluge idu na konto Gavrila Subotića i Marka Radovića, strelaca (po) četiri gola. Miloš Vukičević dodao je 2, a po jednom su bili precizni Nikola Bursać, Relja Danković, Lukaš Seman i Vuk Milojević.

Večeras će u bazen "11. april" i vaterpolosti Novog Beograda, na istom turniru, a protivnik ekipe Živka Gocića biće Jadran iz Splita (20.15, TV Arena sport 2). Prvak Srbije u prvom kolu je dobio duel sa Hercegnovljanima. 

U narednom kolu, Zvezda igra protiv Jadrana iz Splita (29. mart, 18.30), dok je crnogorski Jadran slobodan do poslednjeg turnira Regionalne lige u Splitu.

Trenutni poredak ovako izgleda: Jug 11 bodova (pet utakmica), Novi Beograd devet (3), Jadran Split osam (4), Crvena zvezda tri (4), Jadran Herceg Novi dva (6).