Vesti iz ostalih sportova

Crvena zvezda dobila prvu četvrtinu, pa tesno izgubila duel sa Jugom: Dubrovčani slavili u Beogradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.03.2024 20:05
vaterpolisti Crvene zvezde MN Press
vaterpolisti Crvene zvezde

Vaterpolisti Crvene zvezde izgubili su večerašnji meč Premijer lige sa dubrovačkim Jugom - 13:14 (4:3, 2:4, 4:4, 3:3), na jednom od turnira za konačan plasman u regionalnom takmičenju.

Beogradski ljubitelji ovog vodenog sporta videli su divovsku borbu starih znanaca iz Srbije i Hrvatske, prelomljenu u drugoj četvrtini, kada su gosti iz jadranskog letovališta stekli prednost, a onda je (sa)čuvali do kraja. 

Prštalo je od duela, proboja, blokada, šuteva i golova na obe strane, da bi se rezultatski tas ipak zaustavio na Jugovoj strani. Zvezda je dobila prvu četvrtinu, ali su Dubrovčani okrenuli stvari u svoju korist (7:4, 8:6...).

Stigla je borbena Zvezda do 10:10, pa ponovo pala u minus od dva pogotka (10:12), onda napravila sjajnu seriju, međutim to je bio njen maksmim. Na drugoj strani, Žuvela i Joković su definitivno doneli slavlje Jugu.

Strelci za naš tim bili su: Draško Gogov (3), Dušan Vasić (2), Marko Radović (2), Dušan Marković (1), Gavril Subotić (1), Ivana Basara (1), Miloš Vukićević (1), Lukaš Seman (1) i Vuk Milojević (1). U rivalskim redovima istakli su se: Rino Burić (4), Maro Joković (3), Franko Lazić (2) i Marko Žuvela (2).

U narednoj rundi, Zvezda igra protiv Jadrana iz Herceg Novog, dok će Jug odmeriti snage sa ekipom Novog Beograda. Inače, ova dva bivša prvaka Evrope će se boriti i za plasman na finalni turnir Evrokupa, 2. aprila u Dubrovniku i 27. aprila u Beogradu.

Večeras igra i Novi Beograd sa Jadranom iz Herceg Novog (20.15, TV Arena sport 3), a trenutna tabela na turniru za raspored od 1. do 5. mesta ovako izgleda: Jug - 11 bodova (pet utakmica), Jadran Split - 8 (4), Novi Beograd - šest (2), Jadran Herceg Novi - dva (4), Crvena zvezda - 0 (3).

Partizan je ranije u toku dana pretpeo težak poraz od zagrebačke Mladosti na turniru za plasman od 9. do 12. pozicije, tako što je bio egal takmac samo u dve od četiri četvrtine - 7:14 (4:4, 0:2, 0:5, 3:3).