Vesti iz ostalih sportova

Vaterpolisti Crvene zvezde "izvukli" dubrovački Jug: Regionalni derbi u četvrtfinalu Evrokupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.03.2024 12:26
Gavril Subotić, vaterpolista Crvene zvezde, igraće dvomeč Evrokupa sa dubrovačkim Jugiom MN Press
Gavril Subotić, vaterpolista Crvene zvezde, igraće dvomeč Evrokupa sa dubrovačkim Jugiom

Pre nekoliko dana, vaterpolisti Crvene zvezde plasirali su se u četvrtfinale Evrokupa, a današnjim žrebom u Barseloni dodeljen im je Jug iz Dubrovnika za rivala u sledećoj rundi ovog LEN takmičenja.

Biće to pravi regionalni derbi, jer su se dva kluba nebrojeno puta sastajala u bivšoj Jugoslaviji, a putevi su im se redovno ukrštali i posle raspada zajedničke države, pa se dva trenera i igrači odlično poznaju. 

Crveno-beli su do duela sa hrvatskim sastavom, 2. i 27. aprila, došli eliminacijom mađarskog BVSC-a, pošto su u revanšu u Beogradu nadoknadili gol razliku iz poraza pretrpljenog u Budimpešti.

 

 

Zanimljivo, Crvena zvezda će sa istim protivnikom imati posla i 27. marta, na turniru regionalne Premijer lige u Beogradu, na kom će još učestvovati Novi Beograd, Jadran iz Herceg Novog i njegov imenjak iz Splita. 

Bolji iz duela dva bivša prvaka Evrope sastaće se u polufinalu sa Steauom (Rumunija) ili Sabadeljom (Španija), a finalni turnir Evrokupa na programu je 17. i 18. maja. 

Prvi meč Crvene zvbezde i Juga igra se na u turističkoj Meki na jadranskoj obali, dok je revanš  u prestonici naše zemlje. Ostali parovi su: Savona – Špandau i Vuljagmeni – Primorje.