Vesti iz ostalih sportova

Gocić pred start regionalne vaterpolo Premijer lige: Biće fizički teško izdržati tri meča u tri dana

komentari (0)

Izvor: Tanjug

25.03.2024 15:08
Živko Gocić ističe da će igrači istrpeti najveći pritisak MN Press
Živko Gocić ističe da će igrači istrpeti najveći pritisak

Prvi ovosezonski turnir regionalne vaterpolo Premijer lige održaće se u Beogradu, na bazenu Sportskog centra "11. april" od 27. do 29. marta. Osim domaćina turnira, ekipe Novog Beograda, učestvovaće još Crvena zvezda, Jadran iz Herceg Novog, dubrovački Jug i splitski Jadran.

Trener vaterpolista Novog Beograda Živko Gocić pred početak turnira regionalne Premijer lige, potencira da će najveći izazov biti na pravi način fizički pripremiti ekipu za velike napore u kratkom vremenskom roku.

Prvi meč Novi Beograd igra u sredu od 20.15 časova protiv Jadrana iz Herceg Novog, potom u četvrtak u istom terminu sastaje se sa Jadranom iz Splita, a u petak takođe od 20.15 časova rival će biti dubrovački Jug.

"Naravno da nije normalno da se tri utakmice igraju u samo tri dana i da žargonski rečeno sve to ide po leđima igrača. Zato ponovo apelujem na ljude koji mogu da to malo promene. I igrači su samo ljudi, nisu roboti, i oni su od krvi i mesa, a sve više kalendar izgleda tako kao da igrači idu na baterije, ali baterije nemamo. Šta je tu je, kako je nama tako i drugim ekipma, međutim, na ovom turniru gostujućim ekipama iz Crne Gore i Hrvatske biće za nijansu lakše, jer igraju samo dve u utakmice u tri dana", istakao je Gocić.

I dodao da se nada da će njegova ekipa pružiti maksimum na pomenutim mečevima.

"Igramo sa dobrim ekipama, biće veoma teško, a što se tiče publike imaće šta da se vidi. Nadam se da ćemo mi zadržati sve bodove i prezentovati srpski vaterpolo na pravi način, što želim i Crvenoj zvezdi koja takođe igra na ovom turnriu", izjavio je Gocić.

Kapiten Novog Beograda Filip Filipović konstatovao je da njegov klub očekuje maratonska nedelja.

"Očekuje nas maratonska nedelja, pre svega zbog učestalosti utakmica, jer igramo tri meča u rasponu od samo 48 sati. Biće zaista izazovno. Ne mogu da kažem da se nismo spremali za to, ali sa fiziološke strane nikada ne možete biti spremni za tri naporna duela u tako kratkom vremenskom roku. Želimo da izborimo plasman na finalni turnir koji se sredinom aprila održava u Splitu. Iz tog razloga, ako na ove tri utakmice u Beogradu uspemo da zadržimo ritam i željeni nivo igre, ostvarićemo prednost koja će nam dati pravo da se nadamo osvajanju Jadranske lige ove godine", zaključio je Filipović.