Vesti iz ostalih sportova

Regionalna vaterpolo liga na TV Arena sport: Novi Beograd protiv Jadrana iz Herceg Novog

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.04.2024 10:36
Vaterpolisti Novog Beograda MN Press
Vaterpolisti Novog Beograda

Vaterpolisti Novog Beograda su na peterce pobedili Jug u prvom kolu poslednjeg finalnog turnira Regionalne Premijer lige 16:14 i na taj način srpski šampion je ostao u igri za tron jer da je izgubio na peterce sa osvojenim bodom bi bio u zaostatku u odnosu na splitski Jadran.

Splićani su danas slobodni, Novi Beograd će igrati protiv Jadrana iz Herceg Novog i pobeda je imperativ kako bi trijumf u subotu protiv domaćeg sastava doneo drugi regionalni trofej.

"Jadran iz Herceg Novog je mlada i poletna ekipa, i vrlo verovatno tim sa najjačim ritmom u Evropi. S obzirom na to da su plivački izvanredno spremni i da sve vreme igraju u veoma brzoj tranziciji, tu će biti neophodno dosta plivanja i dobra kontrola lopte", poručuje pred ovaj duel trener Novobeograđana, Živko Gocić, a o duelu sa Splićanima koji bi mogao da odluči o titulu dodaje:

"To nam je verovatno i najteži protivnik. Učesnik Lige šampiona ove godine, sa dva izrazito dobra centra i dva golmana reprezentativnog kalibra. To je tim koji u svojim redovima ima sedam, osam igrača koji su sa reprezentacijom Hrvatske ove godine osvojili zlato na svetskom i srebro na evropskom prvenstvu. Još jednom ću ponoviti, predstoje nam tri veoma teške utakmice, ali opet smatram da se mi tu najviše pitamo i nadam se da ćemo sve naše planove i ideje uspeti da sprovedemo u delo."

Prvi meč današnjeg dana igraju od 19.00 časova Crvene zvezde i Jug, a  od 20 časova i 45 minuta se sastaju Novi Beograd i Jadran iz Herceg Novog i oba susreta će biti prenošena na kanalu TV Arena sport 4.