Vesti iz fudbala

Atalanta u poslednjim sekundama prošla u finale kupa: Skamaka i Lukman odveli "boginju" na megdan Juventusu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2024 22:58
Đanluka Skamaka na utakmici Atalanta - Fiorentina Tanjug/Spada/LaPresse via AP
Đanluka Skamaka na utakmici Atalanta - Fiorentina

Fudbaleri Atalante su savldali Fiorentinu 3:1 (1:0) u polufinalu Kupa Italije i tako obezbedili duel sa Juventusom za trofej. Odlučujući pogodak je postigao Ademola Lukman 94. minutu i tako odveo klub iz Bergama u finale.

Utakmica je odlično krenula za izabranike Đanpjera Gaspernija jer su već u osmom minutu stigli do prednosti i rezultata koji ih vodi makar u produžetke. Do kraja prvog dela igre nije bilo većih šansi, te je domaćin otišao na pauzu sa minimalnim vođstvom.

Drugi deo igre je započeo kao pravi košmar za Fiorentinu jer je Nikola Milenković dobio direktan crveni karton u 53. minutu. Uprkos tome, "viola" je i sa igračem manje stigla do gola u 68. minutu kada je Lukas Martinez Kvarta zatresao mreža Pjetra Teraćana. Ponovo su gosti imali rezultat koji ih vodi u finale, ali je tada na scenu stupio Đanluka Skamaka.

Italijanski napadač je se sjajno snašao u 75. minutu kada je uhvatio "polu-makazice" i tako vratio "neroazure" u igru. Činilo se da će se na "Gevis stadionu" igrati produžeci, ali je Ademola Lukman iskoristio kontru u 94. minutu i tako odveo Atalantu u finale kupa. 

Fioretina je bacila sve karte u napad u poslednjem minutu, te je Mario Pašalić uspeo da postigne još jedan pogodak do kraja i tako samo potvrdi plasman domaćina u finale.

 

Cup tree provided by Sofascore