Serija A

Kup Italije na Areni sport: Juventus večeras u polufinalu čeka Atalantu ili Fiorentinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2024 13:23
Radovanje fudbalera Atalante sa navijačima posle pobede na utakmici sa Moncom Guliver/AP Photo/Antonio Calanni
Radovanje fudbalera Atalante sa navijačima posle pobede na utakmici sa Moncom

Posle plasmana Juventusa u finale Kupa Italije, došlo je vreme i da saznamo ko će mu biti rival u odlučujućoj borbi za trofej, a njegovo ime dobićemo upravo večeras u Bergamu, gde će Atalanta juriti gol zaostatka iz Firence i pokušati da nadigra Fiorentinu.

Taj duel na programu je od 21 čas, uz obezbeđen prenos na Areni 2 Premium.

Biće ovo njihov treći ovosezonski duel, u prethodna dva slavila je Fiorentina sa 3:2 i 1:0. Minimalnim rezultatom "viola" je pobedila upravo u prvoj utakmici dvomeča Kupa, kada je Rolando Mandragora postavio, ispostaviće se konačan rezultat u 31. minutu. 

Sudeći po igri iz Firence, ekipa Vinćenca Italijana mogla je da pobedi i sa ubedljivijim rezultatom i da pitanje plasmana reši već pred svojim navijačima. A, sada je čeka nešto teži zadatak u Bergamu, protiv tima koji uz Lacio i Romu ima peti najbolji učinak u Seriji A na svom terenu.

Ipak, ono što može da raduje Fiorentinu je loša forma Atalante, koja je pobedila samo jednom u prethodnih sedam prvenstvenih utakmica. Dok je, sa druge strane, tim iz Firence na pravoj putanji. 

Ne računajući tesne utakmice sa Milanom (1:2) i Romom (0:1) "viola" je poslednji poraz doživela tek sredinom februara od Bolonje i za razliku od prvog dela sezone, dobila je epitet ekipe koju nije lako pobediti. Da bi u međuvremenu, uzevši u obzir i međunarodnu scenu, ostvarila bilans od pet pobeda i osam remija. 

 

Cup tree provided by Sofascore