Superliga Srbije

(VIDEO) TSC se revanširao Vojvodini: Miloš Pantović "cementirao" treće mesto

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.04.2024 16:55
Miloš Pantović i Aleksandar Ćirković MN Press
Miloš Pantović i Aleksandar Ćirković

TSC je u odličnoj utakmici pobedio Vojvodinu 3:2 (2:1) i "cementirao" treću poziciju posle 31. kola plej-ofa Mozzart bet Superlige. Publika na "Areni", ali i uz TV Arenu sport imala je priliku da uživa u kvalitetnoj partiji, dinamičnom fudbalu, šansama, lepim golovima.

TSC i Vojvodina su obećali otvoren fudbal, za gol više i to su na terenu i potvrdili. Domaćin je "na prepad" uhvatio goste, iz prve dve akcije je stigao već u 5. minutu do kapitalne porednosti od 2:0.

Raspoloženi Miloš Pantović je odlično regaovao na centaršut u trećem minutu, da bi Aleksandar Ćirković dva minuta kasnije potvrdio da ove sezone gađa i pogađa samo uglove. 

Novi sjajan gol krilnog napadača TSC-a je probudio goste iz Novog Sada. Razigrao se Njegoš Petrović, čiji je ugovor Vojvodina otkupila iz Granade, počele su da se ređaju opasni napadi, a faul na ivici šesnaesterca doneo je gostima i brzi odgovor. Dejan Zukić je snažno izveo slobodan udarac i pogodio mrežu.

Imala je Vojvodina inicijativu dvadesetak minuta, ali Zadi u dva navrata nije pogodio za izjednačenje. Poslednjih sedam-osam minuta ponovo su pripali domaćinu, a Miloš Pantović nije u dva navrata imao sreće. U prvoj prilici je bio "kratak", a zatim je sa 16 metara uzdrmao stativu.

Nastavili su rivali da igraju u četvrtoj brzini, Vojvodina je prva "odgovorila" i to iz tranzicije. Petrović je obezbedio Zadiju dosta prostora, on je poslao sjajan pšas iza leđa odbrane ka Ivanoviću, a mladi napadač je rutinski doneo izjednačenje.

TSC je strpljivo tražio način kako da izigra odbranu gostiju i to im je pošlo za rukom u 74. minutu. Sjajna akcija, Cvetkovića, Saše Jovanovića i onda laka egzekucija Miloša Pantovića za novo vođstvo vicešampiona Srbije.

Pokušavala je Vojvodina da izbegne poraz, međutim, domaćin se umešno branio i revanširao se rivalu za poraz od pre sedam dana u Novom Sadu.


Mozzart Bet Superliga Srbije (plej-of), 31. kolo

subota

Radnički 1923 - Čukarički 4:3 (2:3)
/FGluščević 6, Ortiz 29, Žurić 56, Ivelja 82 - Adžić 13, Melo 15, 41/

TSC - Vojvodina 3:2 (2:0)
/Pantović 3, 74, Ćirković 5 - Zukić 13, Ivanović 61/

Crvena zvezda - Partizan 18.00 (AP1)

ponedeljak

Mladost - Napredak 18.00 (AS1)

 

Standings provided by Sofascore