Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga Srbije na TV Arena sport: Evropski kontekst derbi meča Čukaričkog i Novog Pazara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.03.2024 10:12
fudbaleri Čukaričkog igraju važan meč sa Novim Pazarom MN Press
fudbaleri Čukaričkog igraju važan meč sa Novim Pazarom

Završena je takmičarska pauza u Mozzart bet Superligi Srbije, vreme je da najbolji domaći fudbalski timovi nastave svoje bitke za što bolji plasman u susret deobi na učesnike plej-ofa i plej-auta, a u derbiju prvog dana, pa i celog 27. kola, danas će na Banovom brdu snage odmeriti Čukarički i Novi Pazar (14.00, TV Arena 1 Premium). 

Reč je o duelu s evropskim kontekstom, obzirom na to da obe ekipe žele u kvalifikacije za UEFA takmičenja, s tim da se Čuka bolje kotira u toj trci, kao petoplasirana na tabeli. Mada "brđani" u klinč sa Pazarcima ulaze posle serije od tri meča bez pobede, jer su nakon "trice" protiv Napretka vezali jedan poraz i dva remija.

"Nema dileme da će duel protiv Novog Pazara imati veliki značaj za oba tima. Ali, tako bi bilo u svakom našem okršaju, uvek su dueli Čukaričkog sa sportskim prijateljima iz ovog grada izuzetno kvaliteteni i zanimljivi. Tako će biti i ovoga puta, a meč je posebno bitan zato što se bliži podela Super lige na plej-of i plej-aut. Nismo najbolje startovali u prolećnom delu sezone, ali još uvek imamo sasvim dovoljno vremena da sve nadoknadimo i da ostvarimo naš osnovni cilj, da se plasiramo u Evropu",  istakao je Marko Docić, kapiten Čukaričkog.

 

 

Gosti su trenutno osmi i kao takvi prvi iznad linije koja razdvaja godnji io donji superligaški "dom", a u Beogradu će probati da naprave ono što im nije pošlo za rukom u poslednjih 180 minuta, jer su jednom odigrali nerešeno a jednom ostali bez bodova.

"Bitna i specifična je utakmica, ali Novi Pazar će postojati i posle nje. Igor Matić će i dalje raditi, baviće se trenerskim poslom. Zbog toga gostovanje Čukaričkom ne treba gledati kao borbu na život i smrt. Uvak to pričam. I posle ove utakmice igraće se fudbal, ima još bodova u opticaju. Jeste mnogo značajna utakmica zbog bodovnog salda. Važna je za samopouzdanje igrača, ekipe, čitavog kluba. Verujem da ćemo mentalno biti spremni i zabeležiti pozitivan rezultat, uz dužan respekt preme rivalu u svakom pogledu", rezonuje trener Igor Matić, koji je jesenas na klupi Čukaričkog izgubio duel u Novom Pazaru. 

Osim ovog para važne bitke za Evropu ovog petka vodiće vicešampion TSC, na svom terenu protiv Voždovca (18.00, TV Arena 1 Premium), kao i Vojvodina koja gostuje Radniku (16.00, TV Arena 1 Premium). 

Mozzart Bet Superliga Srbije, 27. kolo

petak

Čukarički - Novi Pazar 14.00 (AP1)

Radnik - Vojvodina 16.00 (AP1)

IMT - Železničar 18.00 (AP2)

TSC - Voždovac 18.00 (AP1)

subota

Radnički Niš - Mladost Lučani 14.00 (AS4)

Radnički 1923 - Napredak 14.00 (AP1)

Javor - Crvena zvezda 16.00 (AP1)

Partizan - Spartak Subotica 18.30 (AP1)

 

Standings provided by Sofascore