Superliga Srbije

Ko s kim do kraja plej-ofa Mozzart bet Superlige: Od 2. maja počinje zaplet ili rasplet za evropske karte

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.04.2024 08:55
Duel Milana Radina (TSC) i Bibarsa Natha (Partizan) MN Press
Duel Milana Radina (TSC) i Bibarsa Natha (Partizan)

Crvenu zvezdu matematički do titule dele četiri boda u preostalih pet kola Mozzart bet Superlige i baš bi neko čudo trebalo da se dogodi da šampion ne osvoji sedmo uzastopno zvanje najboljeg u Srbiji. Čak i sa osvojenim bodom u Novom Sadu, crveno-beli su uvećali prednost u odnosu na Partizan na 11 bodova, pa će se do kraja lige voditi zanmimljiva trka za preostala četiri mesta koje vode u Evropu.

TSC se trijumfom u Humskoj (2:1) vratio u trku sa crno-belima za drugo mesto, a ujedno i matematički overio Evropu. Tri uzastopna ligaška poraza koštali su crno-bele ne samo borbe za titulu sa crveno-belima, već im sada predstoji bitka za očuvanje drugog mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Prvo, možda i ključno kolo za rasplet te trke odigraće se već drugog maja kada su na redu dva derbija: Crvena zvezda dočekuje TSC, a Partizan u Humskoj igra protiv Vojvodine. Ukoliko domaćini slave, crno-beli bi se ponovo odlepili na verovatno nedostižnih sedam bodova u odnosu na ekipu iz Bačke Topole. 

Motiv "kao kuća" imaju i TSC i Vojvodina drugog dana majskog praznika jer imaju velike ambicije. Novosađani se jesu plasirali u finale Kupa Srbije, ali samo ako ponesu gtreći pehar u vitrine stadiona "Karađorđe" imaće Evropu u džepu. Zato ne smeju da izgube korak sa Radničkim 1923 i Čukaričkim koji 2. maja dočekuju Mladost, odnosno Napredak i favoriti su da upišu tri boda.

 

 

TSC posle Marakane ima tri od četiri meča na svojoj Areni i sam kroji sudbinu, dok Partizan u poslednja dva kola gostuje Čukaričkom i dočekuje Radnički 1923. Kragujevčani, Brđani i Novosađani imaju i direktne duele i težak raspored, pa će na kraju ishod zavisiti od snage, kvaliteta, pa i sreće za konačan rasplet.

Šampion Srbije će igrati izvseno u plej-ofu za Ligu šampiona, vicešampion u kvalifikacijama za isto takmičenje, osvajač Kupa (Vojvodina) ili trećeplasirani ako Zvezda osvoji duplu krunu imaće u džepu jesen u Evropi jer startuje u plej-ofu za UEFA Ligu Evrope, dok će još dva tima igrati u kvalifikacijama za Ligu konferencije (treći i četvrti, odnosno i peti ako Zvezda osvoji duplu krunu).

Raspored do kraja plej-ofa Superlige

33. kolo (2. maj): Radnički 1923 - Mladost (16 AP2), Partizan - Vojvodina (17 AP1), Čukarički - Napredak (18.30 AP2), Crvena zvezda - TSC (19 AP1)

34. kolo (8. maj): Mladost - Crvena zvezda, TSC - Radnički 1923, Napredak - Partizan, Vojvodina - Čukarički.

35. kolo (12. maj): Crvena zvezda - Radnički 1923, Vojvodina - Napredak, Partizan - Mladost, TSC - Čukarički.

36. kolo (18. maj): Napredak - Crvena zvezda, Radnički 1923 - Vojvodina, Čukarički - Partizan, Mladost - TSC.

37. kolo (25. maj): Crvena zvezda - Čukarički, Partizan - Radnički 1923, TSC - Napredak, Vojvodina - Mladost.

 

Пласман обезедио Sofascore