Evroliga

Brejk Monaka u Istanbulu: Igraće se majstorica u Kneževini, Vilbekin promašio pobedu Fenera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.05.2024 21:51
Košarkaš Monaka Okobo slavi posle pobede nad Fenerom Guliver/NorbertScanella Panoramic
Košarkaš Monaka Okobo slavi posle pobede nad Fenerom

Košarkaši Monaka savladali su Fenerbahče u gostima i na krilima bolje igre u završnici meča došli do izjednačenja (2:2) u četvrtfinalnoj seriji Evrolige. Serija se sada ponovo seli u Kneževinu, a pobednik majstorice sastaće se na fajnal-foru sa boljim iz duela Panatinaikos - Makabi.

Fenerbahče - Monako 62:65 (15:11, 18:19, 14:18, 15:17).

U izuzetno tvrdom susretu, punog grešaka i skromnih procenata šuta na obe strane, bolje se na kraju snašla ekipa Saše Obradovića. U samom finišu susreta kada se utakmica prelamala, tim iz Kneževine lakše je dolazio do poena. Okobo, Dijalo, Lojd i Hol pogađali su ključne šuteve, a tačku na meč, ispostaviće se stavio je Džejms, kada je pogodio trojku na 50 sekundi do kraja za "velikih"  61:57. 

 

 

Do kraja susreta, ipak, Fener je nekako preko Vilbekina i Gudurića, uspeo da dođe na poen zaostatka (62:63). Nakon katastrofalne greške Džejmsa prilikom izvođenja lopte iz auta na 18 sekundi do kraja, turski tim došao je i u situaciju da ukrade pobedu. Vilbekin je preuzeo odgovornost, napravio sebi prostora u reketu, ali je njegov "flouter" ostao neprecizan.

Na nesreću od oko 13 hiljada navijača u Istanbulu, Monako je uspeo da napravi ključan brejk i vrati seriju u Kneževinu, a šansu da overi plasman u Berlin imaće 8. marta.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Okobo sa 13 poena, Džejms i Motijeunas su dodali po 10, dok je listu strelaca Fenerbahčea predvodio Gudurić sa 14 poena.
 

 

Cup tree provided by Sofascore