Evroliga

Brejk u Monaku: Fenerbahče nakon preokreta i produžetka stigao do trijumfa u Francuskoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2024 21:28
Ekipa Fenerbahčea na utakmici protiv Monaka Profimedia
Ekipa Fenerbahčea na utakmici protiv Monaka

Košarkaši Fenerbahčea su pobedili Monako 95:91 (15:26, 22:20, 23:15, 21:20, 14:10) nakon produžetaka i tako napravili brejk u prvom meču četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Najdžel Hejs Dejvis sa 19 poena, dok su ga pratili Nik Kalates sa 17 i Nejt Sestina sa 16. Sa druge strane su se istakli Eli Okobo sa 19 poena, a Majk Džejms i Džordan Lojd su dodali po 16.

Gosti iz Turske su prvi poentirali, ali je usledio odličan period igre ekipe Saše Obradovića. "Kneževi" su napravili seriju 14:2 i stekli prvu dvocifrenu prednost na utakmici. Većim delom prvog dela utakmice je domaćin održavao dvocifreno vođstvo, ali su na pauzu za poluvreme otišli sa +9.

Izabranici Šarunasa Jasikevičijusa su znatno bolje izgledali u drugom poluvremenu. Pre svega sa zaigrali dobro u odbrani i sveli Monako na svega 12 poena u trećoj deonici, dok su postigli 20. Tako su u završnih 10 minuta ušli sa poenom zaostatka. Ipak, drugačija slika je viđena je na startu poslednje četvrtine. Domaćin je bio taj koji je igrao odličnu odbranu i za pet minuta Fenerbahčeu dozvolio samo tri poena. 

 

 

Usledila je serija gostiju 8:0, kojom su na tri minuta do kraja prišli ponovo na poen zaostatka. Šta više Jaskijevičijusova ekipa je otišla i na +4 na 90 sekundi do kraja, ali je domaćin odgovorio serijom 5:0 i imali smo neizvesnu završnicu. Nik Kalates je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, a kako do kraja nije bilo poena, usledio je produžetak.

Tamo se znatno bolje snašla ekipa Fenerbahčea. Gosti su sa dve trojke otvorili dodatnih pet minuta, a na minut do kraja su trojkom Sestine stekli, na kraju nedostižnih +8. 

Plej-of Evrolige, četvrtfinale (prvi mečevi)

utorak

Panatinaikos - Makabi 87:91
Real Madrid - Baskonija 90:74

sreda

Monako - Fenerbahče 91:95
Barselona - Olimpijakos U toku

 

Cup tree provided by Sofascore