NBA

Amerikanci tvrde: Lejkersi uskoro dobijaju novog trenera, Redik glavni kandidat?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.05.2024 20:08
Trener Lejkersa Darvin Ham (desno) razgovara sa pomoćnikom tokom serije sa Denverom Tanjug/AP Photo/Ryan Sun
Trener Lejkersa Darvin Ham (desno) razgovara sa pomoćnikom tokom serije sa Denverom

Posle novog poraza od Denvera u plej-ofu, uprava LA Lejkersa odlučila je da raskine saradnju sa trenerom Darvinom Hamom, tvrde pojedini američki mediji bliski "jezerašima".

Kako se navodi, 50-godišnji trener iz Mičigena, gotovo je izvesno završio misiju u Los Anđelesu, gde je u svojoj drugoj sezoni na klupi, osvojio prvo izdanje NBA Kupa. A, na njegovo mesto mogao bi da dođe Džej-Džej Redik, bivši košarkaš, koji se od završetka igračke karijere nalazi u ulozi analitičara i novinara na ESPN televiziji.

Kako je otkrio Dejv Mekmenamin u "Den Petrik" emisiji, uprava Lejkersa odlučila je da se zahvali Hamu na saradnji i krene u drugom pravcu. I to sa daleko mlađim Redikom, koji do sada nije imao trenerskog iskustva. A, do ozvaničenja nove saradnje trebalo bi da dođe u narednim danima. 

Prema nezvaničnim podacima, "jezeraši" nisu bili zadovoljni kako je Ham vodio Lejkerse u plej-ofu sa Denverom, gde umalo, po drugi put u nizu nisu "popili metlu". Po snimcima sa terena iz te serije, videlo se da je kod pojedinih igrača izgubio i autoritet, prvenstveno kod Dianđela Rasela. Kružile su priče da je i u svađi sa Entonijem Dejvisom, a kada je navodno "puklo" i sa Lebronom Džejmsom, bilo je jasno da su dani Darvina Hama na klupi tima iz Los Anđelesa, odbrojani. 

Ostaje sada pitanje ko će taćno na njegovo mesto. Klupa "jezeraša" je uvek bila vruća kada uzmemo u obzir da je Džejms glavni autoritet tamo, a iako Redik nema nikakvog trenerskog iskustva, ne bi bilo iznenađenje da i njega vidimo u LA-u, pošto je poznat kao dobar analitičar, koji do najsitnijih detalja prati NBA košarku. A, uz to je i dobar prijatelj sa Lebronom.