Vesti EURO 2024

Stojkovićev rezime u Razgradu: Veliki bod za Srbiju, a mali za Bugarsku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.06.2023 08:15
Stojkovićev rezime u Razgradu: Veliki bod za Srbiju, a mali za Bugarsku MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije je odigrala jedan od najslabijih mečeva od kako je selektor Dragan Stojković, pa je zato osvojen bod u Bugarskoj (1:1), golom Darka Lazovića u poslednjim sekundama nadoknade veliki "kao kuća". Ostali su "orlovi" posle četvrtog kola kvalifikacija i tri odigrana meča na deobi čelne pozicije sa Mađarskom u grupi "G" i na pravoj putanji ka EURO 2024. godine.

Stojković je podrobnije analizirao dešavanja u Razgradu i nije sem rezultata imao previše razloga da bude zadovoljan igrom. 

"Kad se pogleda rezime, ovaj bod je za nas veliki, a za Bugarsku vrlo mali. Projektil Lazovića nam je doneo poen. Gledajući naš saldo na tabeli možemo da budemo zadovoljni sa sedam bodova, naročito ako se zna da smo dva puta gostovali, a jednom igrali kod kuće. Kad je ovaj tip takmičenja u pitanju onda je tabela najvažnija i bodovi koje uzimate", rekao je Stojković.

Vezni red jeste konotrlisao utakmicu u većem delu, građeni su napadi i po krilima i po sredini, prolaza nije bilo. Bugarska je odigrala defanzivno skoro perfektan meč, na kraju nisu imali sreće jer se lopta odbila do Darka Lazovića koji je postigao evrogol i srušio im snove o velikoj pobedi, ali i povratku u trku za EURO.

Sledi ključni meč sa Mađarskom 7. septembra

Srbija je na dobrom putu da posle 24 godine obezbedi plasman u završnicu Evropskog prvenstva i naredni meč petog kola protiv Mađarske u Beogradu 7. septembra je ključan. Pobeda završava više od pola posla, jer onda posle tri dana sledi gostovanje u Litvaniji. U oktobru na redu je prvo gostovanje u Budimpešti (11. 10.), a zatim duel sa Crnom Gorom (17.10.) u Beogradu. Na kraju je duel sa Bugarskom 19. novembra.

"Koliko god smo u polju izgledali dobro i kontrolisali igru, toliko smo imali problema u završnici. Razloge znate, nama su tri napadača povređena, što se i te kako osetilo. Želeli smo da budemo bolji u polju, ali smo imali dosta grešaka u lakima pasovima, to je davalo prostor Bugarskoj da bude opasna, baš to ne bi smelo da se dešava".

Srbija je u prva dva meča kvalifikacija defanzivno bila stabilna, mreža je mirovala. U Razgradu je bio primljen prvi gol, s tim da je bilo nekoliko ozbiljnih propusta u defanzivi, Bugarska je kimala zicer preko Ruseva i prečku Krasteva.

"Mora na tom planu mnogo bolje i sigurnije. Stalno radimo na tome kad smo zajedno, pokušavamo da imamo tečnu igru sa dobrim dodavanjima i pravimo analize. Činimo sve da se takve stvari ne dešavaju, ali dolazi do grešaka. Teško je biti perfektan 90 minuta. Potrebno je više koncentracije, staloženosti u nekim trenucima, jer greške daju rivalu šansu da nas kazni. Nismo mi jedini koji greše, ima i drugih ekipa. Na kraju je izjednačenje došlo u poslednjem minutu, ali nije važno kad gol pada. Na kraju je rezultat takav da je ovo veliki bod za nas", ponovio je Stojković.

Пласман обезедио Sofascore