Vesti EURO 2024

Žreb za EURO 2024 na TV Arena sport: "Orlovi" iz četvrtog šešira čekaju rivale

komentari (0)

Autor: Konstantin Radulović

02.12.2023 08:26
Zvanična lopta za EURO 2024 UEFA.com
Zvanična lopta za EURO 2024

Žreb za šampionat Evrope u fudbalu 2024. godine održaće se od 18 sati (TV Arena 1 Premium) u velelepnom zdanju Filharmonije na Elbi, u Hamburgu, jednom od 10 gradova domaćina finalnog turnira.

Srbija se prvi put od osamostaljenja nalazi u odabranom evropskom društvu, budući da je naš nacionalni tim poslednji put na Evropskom prvenstvu učestvovao 2000. godine u Belgiji i Holandiji pod imenom SR Jugoslavija.

U delegaciji FS Srbije u Hamburgu, zbog privatnih obaveza, neće biti predsednika Dragana Džajića i direktora svih selekcija Nenada Bjekovića, a Savez predstavljaju potpredsednik Branislav Nedimović, generalni sekretar Jovan Šurbatović, selektor Dragan Stojković, direktor sportskog sektora Miroslav Tanjga, direktor A selekcije Stevan Stojanović, direktor medijskog sektora Nebojša Petrović, tim menadžer A tima Nemanja Filipović i portparol Milan Vuković.

 

 

Selekcije učesnice na žrebu se nalaze u četiri šešira, a Srbija se nalazi u poslednjem:

PRVI ŠEŠIR: Nemačka, Portugal, Francuska, Španija, Belgija i Engleska;

DRUGI ŠEŠIR: Mađarska, Turska, Rumunija, Danska, Albanija i Austrija;

TREĆI ŠEŠIR: Holandija, Škotska, Hrvatska, Slovenija, Slovačka i Češka;

ČETVRTI ŠEŠIR: Italija, Srbija, Švajcarska i pobednici baraža A, B i C divizije Lige nacija.

Evropsko prvenstvo održava se od 14. juna do 14. jula 2024. godine u 10 gradova: Berlinu, Minhenu, Dortmundu, Štutgartu, Gelzenkirhenu, Frankfurtu, Hamburgu, Dizeldorfu, Kelnu i Lajpcigu. Prvi meč se igra u Minhenu na Alijanc areni, a finale na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Ekipa TV Arena sport nalazi se na licu mesta odakle će se tokom specijalne emisije posvećene izvlačenju parova za EURO 2024 javiti sa specijalnim materijalom i ekskluzivnim sagovornicima.