Vesti EURO 2024

Srbija definitivno u četvrtom šeširu na žrebu za EURO 2. decembra u Hamburgu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.11.2023 22:58
Srbija definitivno u četvrtom šeširu na žrebu za EURO 2. decembra u Hamburgu MN Press

Pobedama Češke i Slovenije, selekcija Srbije pala je u četvrti šešir na žrebu za EURO 2024. koje će se održati 2. decembra u Hamburgu.

Nije se posrećilo "orlovima", Češka i Slovenija su iskoristili "domaći" teren i sa po tri boda overili druga mesta u svojim grupama, pa su bodovno preskočili Srbiju koja je ostala sa 14 osvojenih bodova i našla se sigurno među tri najlošije drugoplasirane ekipe, a samim tim i u četvrtom, najslabijem šeširu na žrebu.

U tom šeširu biće verovatno i Italija, dok će se poslednja ekipa čekati posle sutrašnjeg kraja kvalifikacija (Švajcarska ili Hrvatska). Sada se već zna da će u prvom, šeširu biti Nemačka (domaćin), Portugalija, Francuska, Španija, Belgija i Engleska.

U drugom šeširu će biti pobednici preostalih grupa (po uspešnosti u kvalifikacijama) i najuspešnija drugoplasirana selekcija.

U trećem šeširu će biti šest drugoplasirnaih selekcija po uspešnosti u kvalifikacijama, a u četvrtom tri najneuspešnije drugoplasirane selekcije iz kvalifikacija među kojima je i Srbija, plus tri pobednika plej-ofa Lige nacija koji se igraju od 21. do 26. marta naredne godine.

U ovom času je poznato 20 učesnika EURO: Nemačka (domaćin), Albanija, Austrija, Engleska, Belgija, Danska, Škotska, Španija, Francuzska, Međarska, Italija, Holandija, Portugalija, Češka. Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Švajcarska i Turska. Ostaje samo jedna enigma: Hrvatska ili Vels? Saznaćemo u utorak veče.

UEFA će 10. maja saopštiti i raspored mečeva i satnice na EURO. Prema propozicijama, po završetku grupne faze, dve prvoplasirane selekcije iz svake od šest grupa, plus četiri najbolje trećeplasirane selekcije izboriće plasman u osminu finala.