Vesti EURO 2024

Mediji na Ostrvu želeli Srbiju, nju su i dobili: "Idealan", "vrhunski", "žreb iz snova za Englesku" naslovi su za supermotivaciju "orlova"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.12.2023 20:39
Mediji na Ostrvu želeli Srbiju, nju su i dobili: "Idealan", "vrhunski", "žreb iz snova za Englesku" naslovi su za supermotivaciju "orlova" MN Press

U raznoraznim anketama pred žreb u Hamburgu engleska javnost je priželjkivala Srbiju u grupi na predstojećem EURU. Ta želja im se ostvarila u subotu uveče, pošto će dve reprezentacije, zajedno sa Danskom i Slovenijom voditi bitku za plasman u osminu finala šampionata Starog kontinenta.

Mediji na Ostrvu ne kriju oduševljenje žrebom i rivalima koje je dobio "Gordi Albion". Poznati "Dejli mejl" donosi naslov: "Engleskoj Gareta Sautgejta dat idealan žreb u Nemačkoj pošto su u grupi C protiv Danske, Slovenije i Srbije".

Ističe se da je Engleska veliki favorit za prolazak u narednu rundu takmičenja, ali da protiv Srbije, ipak, treba biti oprezan, jer je u pitanju selekcija koja u svojim redovima ima Aleksandra Mitrovića, jednog od najboljih napadača na svetu.

"Sky sports" još nije napravio dublju analizu žreba, već samo konstatuje ko su rivali Engleske, da je među njima i Srbija, koja je u kvalifikacionoj grupi zauzela druge mesto iza Mađarske i da će selekcija "tri lava" verovatno odlučujući meč za prvo mesto u Grupi C igrati protiv Danske. Takođe, napominju i zbog čega je važno da se osvoji prvo mesto, jer bi u tom slučaju izbegli Nemačku u narednoj fazi turnira.

Poznati tabloid "The Sun" kao naslov donosi: "Vrhunski žreb", s tim da se ističe da ekipa ulogu favorita mora da opravda na terenu.

"Tri lava su kao nosioci na žrebu dobili grupu kao iz snova, pošto su u kvalifikacijama ostvarili šest pobeda iz osam utakmica. Ekipa Gereta Sautgejta počeće finalni turnir kao jedan od favorita, pored Francuske i Portugala", dodaje se dalje u tekstu, s tim da se stadion u Gelzenkirhenu naziva i prokletim, jer je upravo na njemu Engleska 2006. godine eliminisana sa Mundijala u duelu sa Portugalijom.

Autor teksta nije propustio priliku da naglasi da su nosioci igre Srbije bivši premijerligaški fudbaleri Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović.