Vesti EURO 2024

Sastavljeni parovi baraža kvalifikacija za EURO 2024: Bosna i Hercegovina izvukla Ukrajinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.11.2023 12:43
Spisak učesnika završnice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu sledeće godine UEFA/Twitter
Spisak učesnika završnice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu sledeće godine

Pored 20 kvalifikovanih reprezentacija i jednog mesta popunjenog još na dan kada je Nemačka dobila organizaciju fudbalskog prvenstva Evrope za seniore 2024. godine ostalo je da se izdele još tri "karte" za EURO. I to putem baraža, čiji su učesnici određeni učinkom u upravo završenim "regularnim" kvalifikacijama i rezultatima u poslednjoj Ligi nacija, a današnjim žrebom sastavljeni u parove plej-ofa. 

Dakle, preostali kandidati za pojavljivanje na kontinentalnom šampionatu su pobednici grupa u Ligama A, B i C , a one selekcije koje su se već kvalifikovale kroz regularne kvalifikacije zamenjene su narednom najbolje rangiranom u svojoj diviziji (stazi) Ligi nacija.

U doigravanju A divizije sastaće se Poljska i Estonija, odnosno Vels i Finska, da bi bolji iz tih duela ukrstili koplja u odlučujućih 90 minuta. Po istom principu ćemo dobiti i pobednika u kvartetu Izrael - Island i Bosna i Hercegovina - Ukrajina (B divizija), kao i u četvorouglu Gruzija - Luksemburg i Grčka - Kazahstan (C divizija). 

Inače, svi koji trijumfuju na kraju baraža završiće u četvrtom "šeširu" kvalifikacija za EURO, zakazanom za 2. decembar u Hamburgu, odnosno pridružiti se nacionalnim selekcijama Srbije, Švajcarske i aktuelnog evropskog prvaka Italije. Od ovog društva ih dele dve pobede - u polufinalu i finalu plej-ofa, 21. i 26. marta. 

Plej-of, A divizija

21. mart Poljska - Estonija
21. mart Vels - Finska

26. mart: Pobednici polufinala igraju finale za odlazak na EP

Plej-of, B divizija

21. mart: Izrael - Island

21. mart: Bosna i Hercegovina - Ukrajina

26. mart: Pobednici polufinala igraju finale za odlazak na EP

Plej-of, C divizija

21. mart: Gruzija - Luksemburg

21. mart: Grčka - Kazahstan

26. mart: Pobednici polufinala igraju finale za odlazak na EP