Vesti EURO 2024

VAR je poslao Italiju na EURO, a ne mi: Ukrajinci besni na sudiju Manzana posle nedosuđenog penala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.11.2023 11:39
VAR je poslao Italiju na EURO, a ne mi: Ukrajinci besni na sudiju Manzana posle nedosuđenog penala Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Pool

Ukrajina i Italija su odigrali 0:0 što je odgovaralo "azurima" za plasman na drugo mesto u kvalifikacijama i odlazak na EURO, ali su domaćinik bili besni zbog nedosuđenog penala u 90+3. minutu. Španski sudija Hil Manzano nije smatrao da je postojao kontakt između štopera Italije Brajana Kristantea i napadača Ukrajine Mihaila Mudrika u nadoknadi, pa nije ništa dosudio.

U realnom vremenu bi se svako zapitao da li je Manzano bio u pravu, ali kada se vratio usporeni snimak vidi se da je  Kristante povukao nogu na vreme i nije zakačio napadača Čelsija stopalom. Da li je kolenom, kao što tvrde Ukrajinci nije najajsnije na snimku. Nije reagovala ni VAR soba gde su bili Španci Martinez Munuera i Del Sero Grande podržavajući odluku Hila Manzana.

"VAR je taj koji je odlučio, a ne mi. Sudija na terenui nije ni bio pozvan da vidi šta se dogodilo. Za mene je to bio penal, ali postoji VAR koji je nije smatrao da glavnoi sudija treba da se pozove", bio je besan posle meča selektor Ukrajine Sergej Rebrov.

Italija će braniti osvojenu titulu u Engleskoj pre četiri godine i verovtano će na žrebu biti u četvrtom šeširu ako Hrvatska pobedi Jermeniju. Ukrajinci će kroz plej-of Lige nacija (A ili B Divizija) pokušati da se ndomognu EURO koje se od 14. juna do 14. jula 2024. godine održava u 10 gradova Nemačke. 

Kvalkifikacije se završavaju večeras, žreb za plej-of je prekosutra, a žreb za EURO 2. decembra u Hamburgu (18.00, TV Arena sport). Srbija će na žrebu biti u četvrtom šeširu.