Vesti EURO 2024

Kraj kvalifikacija za EURO na Areni: Ostaje samo da se reši - Hrvatska ili Vels?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.11.2023 08:30
Hari Vilson, ofanzivac Velsa Tanjug/Tim Goode/PA via AP
Hari Vilson, ofanzivac Velsa

Stiglo se do kraja kvalifikacija za EURO 2024. godine, poznato je 20 direktnih učesnika (Nemačka, Albanija, Austrija, Engleska, Belgija, Danska, Škotska, Španija, Francuska, Međarska, Italija, Holandija, Portugalija, Češka. Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Švajcarska i Turska), a večeras ćemo dobiti i poslednjeg 21. direktnog plasiranog nacionalnog tima i to iz grupe "D".

Pored Turske to mogu biti Hrvatska, koja dočekuje Jermerniju i ima dva boda više od Velsa koji se sastaje sa liderom grupe. Iznenađenja se retko dešavaju, Hrvatska još teže propušta ovakve prilike, ali Jermeni su već remijem zaustavili Velšane, neće se predati ni večerašnjem protivniku. U svakom slučaju uspešnija selekcija između Hrvatske i Velsa igraće direktno na EURO, lošija će biti u plej-ofu baraža A Divizije Lige nacija gde su još Estonija i Poljska. Ove dve selekcije će igrati međusobno ako Vels bude u plej-ofu. Ako to bude Hrvatska, rival će im biti Estonija.

UEFA će na osnovu rezultata i renkinga u UEFA Ligi nacija odrediti četvrtog a u krugu su tri ekipe Finska, Ukrajina, i Island. Najuspešnija će u A, a preostale dve u B diviziju na megdan Bosni i Hercegovini i Izraelu. Jedino su poznati parovi u C Diviziji: Gruzija - Luksemburg i Grčka - Kazahstan.

Tri najbolje selekcije (polufinala 21, finala 26. marta) obezbediće učešće na EURO koje se od 14. juna do 14. jula 2024. godine igra u 10 gradova Nemačke.

Žreb će se obaviti 2. decembra u Hamburgu, a selekcija Srbije će biti u najslabijem, četvrtom šeširu.

Kvalifikacije za EURO 2024.

Grupa B

Grčka - Francuska 20.45 (TV Arena 1 Premium)

Gibraltar - Holandija 20.45 (TV Arena sport 3)

 

Пласман обезедио Sofascore

 

Grupa D

Vels - Turska 20.45 (TV Arena 2 Premium)

Hrvatska - Jermenija 20.45 (TV Arena sport 8)

 

Пласман обезедио Sofascore